Amandel-banaanstol

Amandel-banaanstol

De feestdagen staan weer voor de deur, dit betekent dat het weer tijd is voor stol. Dit keer maakte ik een Amandel-banaanstol. Persoonlijk ben ik niet dol op de stol die je kant en klaar in de winkel haalt, maar nadat ik dit recept van Noralicious op internet tegenkwam was ik om! Zelfs de amandelspijs vind ik nu heerlijk, en wat is deze super simpel om zelf te maken! Nooit meer anders dus!

De variatiemogelijkheden in dit recept zijn natuurlijk weer eindeloos, vervang de cranberries en rozijnen door ander gedroogd fruit, of gooi er een handje Pecan noten door i.p.v. amandelen. Wat jij maar lekker vindt.Laten we de Amandel-banaanstol gaan maken.

Wat heb je nodig?

Voor de spijs:

  • 100 gr amandelmeel
  • 50 ml agavesiroop
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp

Voor het deeg:

  • 100 gr gedroogde cranberries
  • 100 gr rozijnen
  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr havermout
  • 1 kleine rijpe banaan
  • 4 eieren
  • 100 gr gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 el agavesiroop
  • 1 el citroensap
  • 1 tl baking soda
  • 80 gr amandelen

Topping:

  • handje amandelschaafsel

Wat ga je doen?

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met een vochtig bakpapiertje.
  2. Wel nu de rozijnen en cranberries in heet water voor ongeveer 10 minuten. Giet ze daarna af en dep voorzichtig droog met een keukenpapiertje.
  3. In de tijd dat je rozijnen en cranberries staan te wellen, kun je vast beginnen met de amandelspijs. Mix de ingrediënten voor de spijs door elkaar. Maak hier vervolgens een rolletje van ter grootte van de lengte van je cakeblik. Rol er nu een bakpapiertje omheen en leg weg in de koeling.
  4. Meng in een kom met de mixer de volgende ingrediënten tot een egaal beslag: amandelmeel, havermeel banaan, eieren, boter, agavesiroop, citroensap, baking soda. Roer er vervolgens de rozijnen, cranberries en fijngehakte amandelen doorheen.
  5. Verdeel de helft van het beslag in het cakeblik. Leg daarna het rolletje amandelspijs op het beslag en druk lichtjes aan. Verdeel nu de rest van het beslag er overheen en bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.
  6. De oven mag nu het werk doen voor de komende 45 minuten! Als de stol na deze 45 minuten gaar is, til je deze voorzichtig uit het blik en laat je dit afkoelen op een rooster.

Tijd om lekker van te genieten met een lik roomboter, al is het dan niet meer zo “healthy”.

Amandel-banaanstol

Wil je nog een lekker dessert op je Paasbrunch serveren? Dan kan ik je deze Paastaart van harte aanbevelen!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.