Appel-cranberry plaattaart

Appel-cranberry plaattaart

Al jaren één van de succesnummers bij etentjes met vrienden of een kerstdiner is deze appel-cranberry plaattaart. Lekker bij een kop dampende kruidenthee of als dessert met een bolletje notenijs.

Deze appel-cranberry plaattaart is ideaal ook als je veel visite hebt. Deze plaattaart met appel en cranberries is namelijk goed voor zo’n 16 stukken. Kun jij je aandacht richten op gezelliger zaken!

Wat heb je nodig voor een appel-cranberry plaattaart met 12 tot 16 stukken?

  • 150 gr havermeel
  • 150 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 5 appels
  • 100 gr (gedroogde) cranberries (gedroogde cranberries eerst 15 minuten weken in warm water)
  • 5 gemberbolletjes (fijngehakt + 5 el siroop)
  • 1 el (verse) tijm
  • 1 sinaasappel (geperst)
  • 100 gr vijgen (in stukjes)
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 2 tl bakpoeder

Hoe maak je deze plaattaart met appel en cranberries?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 175 graden.
  2. Daarna klop je de eieren luchtig en voeg je vervolgens havermeel, amandelmeel en bakpoeder toe. Voeg nu de gesmolten kokosolie toe aan het beslag en meng goed door.
  3. De volgende stap is om 3 appels fijn te raspen en door het beslag te schappen. Hiermee zoet je op natuurlijke manier je deeg. Wil je het nog iets zoeter dan kun je een eetlepel honing of agavesiroop toevoegen.
  4. Bekleed een brownievorm met vochtig velletje bakpapier en verdeel het beslag over de vorm.
  5. Nu meng je de cranberries met vijgen, gember, gembersiroop, tijm en sinaasappelsap en schep je dit goed door. Snijd de overige 2 appels in stukjes en roer deze door het cranberrymengsel en stort dit vervolgens op het beslag. Druk lichtjes aan.
  6. Bak deze plaattaart nu af in het midden van de oven voor ongeveer een uurtje.

 

Tips:

  • Je kunt ook makkelijk zelf amandelmeel maken door 150 gr amandelen door de blender heen te halen en te vermalen tot meel. In deze versie heb ik dat ook gedaan en af en toe kom je een groter stukje amandel tegen. Geeft een heerlijke bite!
  • Wist je dat bakpapier handelbaarder wordt als je dit nat maakt onder de koude kraan en voorzichtig uitknijpt?
  • Serveer een stuk taart met een bolletje notenijs en je hebt een heerlijke afsluiter van je dinerparty! Succes gegarandeerd!

Voor meer zoete recepten kun je hier rondneuzen!

Appel-cranberry plaattaart

Over Esther 171 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

1 Trackback / Pingback

  1. Cake met cranberries – Esther's Keuken

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.