Asperges in een snelle pasta met zalm

Asperges in een snelle pasta met zalm

Asperges, ik ben er echt dol op! Maar eigenlijk eet ik ze veel te weinig en asperges klaarmaken doe ik al nooit. De reden dat ik nooit asperges heb gemaakt is deze: in een ver grijs verleden heb ik ooit eens geprobeerd om asperges te maken. Eerst had ik ruzie met de asperges om ze te schillen, ze braken al tijdens het schillen. En het koken ging me geloof ik niet al te best af. En ik ben de eerste om toe te geven dat je niet overal goed in moet willen zijn. Dus net zoals mijn talenten niet liggen in het bereiden van lasagne of gehaktballen, heb ik de asperges ook naast me neer gelegd.

Tot vandaag dan. Ilona van Worstenbrood en Wijn deelde een recept op Instagram van echt een super simpele pasta met asperges. Haar variant was met uitgebakken spekjes. Zelf koos ik voor zalm. Nu begreep ik later dat er op de site van Ilona dus een vergelijkbaar recept staat, maar die heb ik dus niet gezien toen ik mijn eigen twist aan het recept heb gegeven.

Het fijne van nu is dat je al geschilde asperges kopen, dat scheelt al een hoop werk. Ook mijn fibrohandjes zijn daar bijzonder blij mee en in dit recept heb ik dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de geschilde variant. Dit zorgt er trouwens ook voor dat deze pasta binnen een kwartiertje op tafel staat. What’s not to like?

Wist-u-datje

Wist je trouwens dat er van oudsher een geneeskrachtige werking aan asperges werd toegekend? Zo zou het helpen bij duizeligheid, bijensteken en hartkwalen. Ook zou het eten van asperges vocht afdrijvend danwel laxerend werken. Nu weet ik niet of dat allemaal waar is, maar vond het wel een leuk weetje.  Terug naar de keuken wat mij betreft, laten we de pasta in elkaar draaien!

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 400 gram geschilde asperges (in stukjes van 3 cm gesneden)
  • 250 gram zalmfilet
  • 2 el hot curry poeder
  • 125 gram crème fraiche
  • 2 el (verse) tijm

Wat ga je doen?

  1. Kook de pasta samen met de in stukjes gesneden asperges in 8 tot 10 minuten gaar. Bewaar een paar eetlepels kookvocht.
  2. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes, kruid deze met kerriepoeder en bak deze gaar in een minuut of 5.
  3. Meng vervolgens de crème fraiche met de tijm tot een saus en meng alles door elkaar heen. Eventueel kun je het bewaarde kookvocht nog toevoegen, zodat de saus wat dunner wordt.

Lekker met een koud glas droge witte wijn. Eet smakelijk!

Asperges in een snelle pasta met zalm

Het kan natuurlijk zo zijn dat je asperges echt niet lekker vindt, dat kan. Gelukkig heb ik nog wel een paar alternatieven voor je op pastagebied. Wat dacht je van Pink Pasta of Spaghetti vongole?

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.