Auberginequiche
Hartige taarten en quiches,  Hoofdmaaltijd,  Lunch,  Recepten,  Vegetarisch

Auberginequiche

Het zal inmiddels geen geheim zijn dat we in Esther’s Keuken dol zijn op quiches en hartige taarten. Een auberginequiche stond nog niet in het repertoire! Daar brengen we vandaag verandering in. Ik zal niet zeggen dat het de meest slanke quiche is, maar lekker is deze zeker wel! Aubergine is sowieso een hele fijne groente die je in tal van gerechten kunt gebruiken. Zo ook bijvoorbeeld in deze Kipstoof met aubergine en aardappel. De quiche van vandaag is vegetarisch, maar je hebt geen moment het idee dat je ‘iets’ mist.

Deze auberginequiche is tot stand gekomen dankzij mijn gebrek aan energie en fibrohandjes. Ik was van plan een quiche te maken, waarbij de aubergine als soort van “deeg” zou functioneren. Eigenlijk een recept van onze vrienden van AH, maar mijn handen wilden al dagen niet fijn motorisch werk doen, dus een aubergine in dunne plakken krijgen was een missie onmogelijk. Over naar plan B. Of eigenlijk, er was geen plan. Kwestie van sleur en pleur en hoppa de oven in en hard hopen dat het lekker was. En dat was 🙂

Wat heb je nodig?

  • Tante Fanny Quiche- en Taartdeeg
  • 2 aubergines
  • 150 gram verse spinazie
  • 4 eieren
  • 200 gram cottage cheese
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • handje ongezouten cashewnoten
  • 75 gram harde geitenkaas
  • olijfolie
  • quichevorm

Wat ga je doen?

  1. Vet een quichevorm in met olijfolie en bekleed deze met het Quiche-en Taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem.
  2. Snijd (of in mijn geval slacht) de aubergine in blokjes. Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg daarna de spinazie toe en roer deze mee, totdat deze geslonken is. Zet het vuur uit. Stort het aubergine-spinaziemengsel op het taartdeeg.
  3. Kluts de eieren los met de cottage cheese, agavesiroop en Italiaanse kruiden. Verdeel deze over het aubergine-spinaziemengsel.
  4. Nu strooi je de cashewnoten er overheen en brokkel de geitenkaas over de quiche.
  5. De auberginequiche mag 30 tot 40 minuten in de oven. Vind je dat de bovenkant te snel kleurt? Dek deze dan af met een aluminiumfolietje. De auberginequiche gaart wel door, maar kleurt niet meer.

Klaar? Smullen maar! Laat je me weten wat je er van vindt?

Mocht je deze quiche gaan maken, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: