Ba­mi met spits­kool en ge­hakt

Bami met spitskool en gehakt

Nu ben ik al geen held in het opvolgen van recepten zoals ze uitgeschreven zijn. Op de site van Albert Heijn had ik een receptje gezien voor Bami met spitskool en gehakt. We doen eens een keertje makkelijk, dacht ik.. Nu wist ik dat ik geen bami in huis had, dus ik bedacht me dat het maar met udon noedels moest. Die bleek ik dus ook niet meer in huis te hebben. Dat werd dus last minute improviseren dus.. Het werd tagliatelle. U zegt? Ja, inderdaad tagliatelle. Visueel gezien lijkt het een beetje op bami en ik heb me laten vertellen dat Surinaamse bami ook met spaghetti gemaakt wordt, dus ik dacht: Why not? Heb je nu zin gekregen in “echt” tagliatelle gerecht, dan kan ik je de Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto van harte aanbevelen. Voor nu ga ik even verder met de bami 🙂

Lief hielp mee in de keuken en keek heel bedenkelijk toen ik de zak tagliatelle tevoorschijn haalde. Maar goed, ik zette door. Smaaktechnisch kan het nooit zo erg afwijken dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan. En ik kan je vertellen, namens het testpanel: de “bami” smaakte er niet minder om.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 300 gram tagliatelle (of bami of noedels)
 • 2 el olijfolie
 • 150 gram gesnipperde ui
 • 300 gram rundergehakt
 • 250 gram winterpeen, in plakjes gesneden
 • een kleine spitskool, fijngesneden
 • 250 gram champignons in plakjes gesneden
 • 1 bakje boemboe voor bami goreng

Wat ga je doen?

 1. Kook de tagliatelle (of de bami of de noedels) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul in een paar minuten. Breng eventueel nog op smaak met peper (en zout).
 2. Vervolgens voeg je de wortel en champignons toe en bak je een paar minuten mee.
 3. Nu is de spitskool aan de beurt. Bak mee voor een minuut of 5 en als laatste mag de boemboe met een paar eetlepels water er bij. Even doorwarmen voor een minuutje.
 4. De afgegoten (en afgespoelde) tagliatelle (of bami of noedels) mag er als laatste door. Doorwarmen en serveren!

Lekker met wat kroepoek!

Bami met spitskool en gehakt

Tip:

Wat je overhoudt van de bami kun je gewoon invriezen. Als je het dan weer een keertje wilt eten, dan is het ontdooien en eventjes opbakken.

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Over Esther 172 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.