Bananenbrood met chocolate chunks

Bananenbrood met chocolate chunks

Bananenbrood is altijd een goed idee, maar wat dacht je dan van dit bananenbrood met chocolate chunks? Chocolade is ook altijd goed nietwaar?

Soms kan ik niet tegen de bananen op de schaal op eten, terwijl dit echt een van mijn favoriete fruit is. Het wil dus wel eens gebeuren dat de bananen zo rijp zijn dat deze in een bananenbrood belanden. Eerder maakte ik al eens het Chocolade bananenbrood. Het recept voor dit bananenbrood met chocolate chunks is geïnspireerd op een recept uit de Vol Smaak van Albert Heijn. Nou ja, de enige overeenkomst uiteindelijk is ehm.. banaan..

Sinds de burn-out en fibromyalgie innig samenwerken is het in mijn hoofd regelmatig behoorlijk mistig. Helemaal zelfstandig een nieuw recept bedenken lukt (nog) niet. Maar heb ik een richtlijn (die ik dus momenteel totaal niet onthoud) dan ga ik los en kom ik een heel eind in nieuwe variaties. Ik heb er vertrouwen in dat over een poosje ik zelf weer ‘from scratch’ recepten kan bedenken, maar tot die tijd leen in de inspiratie uit kookboeken, online recepten etc. En volgens mij ben ik daar niet de enige in ­čÖé

Niet weer een recept voor bananenbrood?!

Op de Socials vroeg ik jullie in een poll of jullie interesse hadden in dit recept van bananenbrood met chocolate chunks. En eigenlijk was ik wel verbaasd dat de meerderheid hier inderdaad op zat te wachten. Dit in het oerwoud van verschillende recepten van bananenbrood dat het internet inmiddels rijk is. Ik hoop dat ik aan de verwachtingen kan voldoen..

Wat heb je nodig voor een bananenbrood met chocolate chunks van zo’n 12 plakken?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl koekkruiden
  • 5 kleine rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 200 g kokosyoghurt
  • 2 el agavesiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el kokosolie
  • handje chocolate chunks (puur)
  • handje walnoten

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakeblik met een vochtig bakpapiertje.
  2. Daarna zeef je het zelfrijzend bakmeel boven een beslagkom en meng je de basterdsuiker en koekkruiden er door. In de blender of keukenmachine meng je 4 kleine rijpe bananen met de kokosyoghurt, eieren, kokosolie, vanille extract en agavesiroop tot een egale massa.
  3. De volgende stap is om het zelfrijzend bakmeel samen te voegen met het bananenmengsel. Roer dit goed door elkaar heen. Voeg wat chocolate chunks en fijn gehakte walnoten toe en roer door. Stort het beslag vervolgens in het bakblik en garneer met de overgebleven banaan en chocolate chunks.
  4. Het bananenbrood mag nu een uurtje de oven in. Test of het bananenbrood gaar is met een sat├ęprikker. Komt deze er (relatief) schoon uit, dan is je bananenbrood gaar.
  5. Laat het bananenbrood geheel afkoelen op een rooster, voordat je deze aansnijdt.

Lekker als ontbijt of tussendoortje. Maar natuurlijk ook heerlijk bij de koffie of thee.

Dit bananenbrood kun je overigens prima in plakken invriezen. Zo heb je altijd iets lekkers in huis.

Overigens zou ik het waanzinnig leuk vinden als je hieronder laat weten wat je van dit recept vindt!

Mocht je dit bananenbrood gaan maken, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.