Bananencake met muesli

bananencake met muesli

Bananencake met muesli stond nog niet op de blog, hoewel ik deze regelmatig maak als de voorraad rijpe bananen weer de pan uit rijst. Ik maak ook regelmatig Bananenbrood met chocolate chunks of Green vegan cupcakes. Vandaag dus deze bananencake.

Voor de variatie gooide ik er muesli in, maar gedroogd fruit kan natuurlijk ook of noten. Maar net wat je lekker vindt. Deze bananencake is wellicht minder gezond dan een bananenbrood, maar zo af en toe mag je jezelf verwennen toch?

Wat heb je nodig voor deze bananencake met muesli?

  • 3 kleine rijpe en geprakte bananen
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 115 g roomboter
  • 2 eieren
  • 115 g kokosbloesemsuiker
  • Snuf zoutje
  • 2 handjes muesli

Hoe maak je nou een bananencake met muesli?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een bakvorm goed in (of leg een vochtig velletje bakpapier in de vorm).
  2. Mix de eieren tot een luchtige massa. Voeg daaraan toe de geprakte bananen.
  3. Mix vervolgens in een andere kom de kokosbloesemsuiker met de roomboter tot een luchtige massa en voeg toe aan het banaan-eimengsel. De volgende stap is dan om het zelfrijzend bakmeel te zeven boven het beslag en dit voorzichtig door te scheppen. Eventueel kun je nog een snufje zout toevoegen.
  4. Als laatste meng je de muesli door het beslag en stort je het beslag in de bakvorm. Eventueel garneer je deze nog met een extra banaan en/of beetje muesli.
  5. De cake mag voor een klein uurtje de oven in. Check even of de cake gaar is. Dit doe je met een satéprikker. Deze zou er schoon en droog uit moeten komen, zo niet, dan bak je de cake nog iets langer. Kleurt deze te hard, dan kun je de bananencake met muesli afdekken met een velletje aluminiumfolie.

bananencake met muesli

Over Esther 170 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.