Bieten-bramensalade
Hoofdmaaltijd,  Lunch,  Recepten,  Salades,  Vegetarisch

Bieten-bramensalade

Op een zomerse dag wil ik niet zoveel tijd verspillen in de keuken. Het liefst ben ik dan de hele dag buiten en geniet ik van de zon en alles wat de tuin (of natuur) mij biedt. En hoewel buitenspelen voor mijn hoofd vrij goed is, wil het nog wel regelmatig gebeuren dat de batterij aan het einde van de dag echt opperdepop is. Gelukkig gaat dat energiemanagement steeds beter, maar het blijft een uitdaging. ‘s Avonds een snelle en gezonde maaltijd op tafel zetten heeft dan de voorkeur. Deze Bieten-bramensalade is dan perfect. Binnen een kwartiertje op tafel en smaken die mooi bij elkaar passen.

Bietjes zijn een van mijn favoriete groente, mag ik mag wel zeggen. En dan het liefst als ze vers van de moestuin komen. Nu heb ik zelf geen moestuin, maar af en toe maakt de buurvrouw me er blij mee. Die moestuin staat nog op mijn wensenlijstje, maar voorlopig blijft het bij een wens. En dat is misschien maar goed ook, want echt groene vingers heb ik (nog) niet en ik kan een courgetteplant waarschijnlijk niet onderscheiden van een rabarberplant. Eerst maar eens inlezen.

Terug naar de bietjes en dat ze bij ons thuis favoriet zijn: er staan diverse recepten al op de website met bietjes in de hoofdrol: Beet WellingtonQuiche met biet, zalm en zuivelspread of wat dacht je van Pink pasta. En dat is slechts een kleine selectie. Geeft ook maar weer aan hoe veelzijdig bietjes eigenlijk zijn. Vandaag maak ik er dus een snelle bieten-bramensalade van met notenolie. Laten we de keuken in duiken!

Bieten-bramensalade

Wat hebben we nodig voor  de bieten-bramensalade voor 2 tot 3 personen?

  • 500 gram gekookte bieten in stukjes gesneden
  • 50 gram rucola
  • 40 gram babyspinazie
  • 1/2 rode ui in kleine stukjes gesneden
  • 30 gram pompoenpitten
  • 100 gram geitenkaas
  • 125 gram bramen
  • 30 gram pecannoten

voor de dressing:

  • 2 el notenolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • versgemalen zwarte peper

Wat ga je doen?

Hier ga ik er vanuit dat je al een en ander hebt voorgesneden. Meng de bieten met rucola, babyspinazie, ui en pompoenpitten in een kom. Maak daarna de dressing, waarvan je de helft verdeelt over de salade. Meng voorzichtig door elkaar. Verdeel nu de salade over de bordjes en strooi de geitenkaas en bramen er overheen. Tot slot nog de fijngehakte pecannoten er overeen met een paar druppels dressing.

En nu lekker van genieten in het avondzonnetje met een lekker drankje. Een knapperig ciabattabroodje maakt deze salade af!

Bieten-bramensalade

Als je deze salade gaat maken, en dat doe je natuurlijk, dan ben ik heel benieuwd wat je er van vindt! Laat het me weten hieronder of op de Facebookpagina of Instagram.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: