Blauwe bessen kruimeltaart met appel

Blauwe bessen

Een poosje geleden kwam bij Mariëtte op haar instagramaccount een superlekkere plaatcake met blauwe bessen voorbij. Hoppa meteen foto opgeslagen, want die wilde ik zeker eens maken. Kwam het ook nog eens supergoed uit dat de vriezer volzit met blauwe bessen die we zelf geplukt hebben!

Blauwe bessen

Het bessenplukseizoen is voorbij, maar mocht je volgend jaar de gelegenheid hebben om zelf te plukken, zeg ik doen! Super leuk om te doen en het is natuurlijk nog lekkerder als je weet dat ieder besje met liefde geplukt is!

Het recept van Mariëtte heb ik wat aangepast. Dat was niet helemaal de bedoeling hoor. Bij het opruimen van de rommel in de keuken kwam ik er dus achter dat ik de zure room dus weer dicht in de koelkast kon zetten. Heb je dat ook wel eens? Dat je – al dan niet bewust – ingrediënten weglaat? Evengoed is dit een taartje geworden die vaker uit de oven mag rollen!

Wat heb je nodig?

  • Een brownieblik of ronde taartvorm.
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 kleine eieren
  • 185 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 250 gram blauwe bessen (mag uit de diepvries)
  • 2 kleine appels in stukje gesneden

Voor de kruimellaag:

  • 100 gram bloem
  • 65 gram roomboter (koud, in blokjes)
  • 65 gram suiker

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de ingrediënten voor het kruimeldeeg in de keukenmachine (of met de hand) tot een kruimelig deeg en zet even weg in de koelkast.
  3. Vervolgens mix je de roomboter (die op kamertemperatuur is) met de basterdsuiker, citroensap en vanille extract tot een romige massa. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.  Pas als het ei volledig is opgenomen in het mengsel voeg je pas de volgende toe.
  4. De volgende stap is om de bloem en baking soda boven het beslag te zeven en er voorzichtig door heen te spatelen.
  5. Vet de vorm goed in en bestrooi de bodem met een beetje bloem. Stort nu het beslag er in en egaliseer dit. Verdeel het fruit er overheen en als laatste stap het kruimeldeeg.
  6. Schuif lekker in de oven en laat je verrassen door de heerlijke geuren die uit de oven komen. Na een uurtje is de taart klaar. Laat afkoelen op een rooster en serveer bij een kopje thee of koffie. Of als dessert met een bol slagroomijs.

Geniet er van!

Blauwe bessen taart met appel

Ga jij deze taart maken? Dan ben ik heel benieuwd wat je er van vindt! Laat het me weten hieronder of op de Facebookpagina of Instagram. Heb je nou zin in een ander taartje? Probeer dan eens de Mini snickers taartjes!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.