Bloemkoolquiche met kerrie en geitenkaas

Bloemkoolquiche met kerrie en geitenkaas

Zo nu en dan word ik de hartige taarten en quiches prinses genoemd omdat ik er zoveel uit m’n mouw schud haha. Deze bloemkoolquiche met kerrie en geitenkaas stond daar nog niet bij!

Bloemkool is een hele dankbare groente om mee te werken, onder andere door de neutrale smaak! Al eerder maakte ik de Bloemkooltaart met bieslook, die het ook bijzonder goed doet bij kinderen! Vandaag voeg ik de bloemkoolquiche met kerrie en geitenkaas toe aan het lijstje met hartige taarten en quiches. Het idee kwam door een maaltijdpakket van Picnic. Uiteraard heb ik wat veranderd aan de ingrediënten van het oorspronkelijke recept en het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf!

 

Wat heb je nodig voor een bloemkoolquiche met kerrie en geitenkaas?

  • 2 el koolzaadolie
  • kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 150 g gesnipperde ui
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 gele wortel in dunne plakjes
  • 4 eieren
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl komijnzaad
  • 265 g (rol) bladerdeeg
  • 100 ml amandelmelk
  • 100 g verse geitenkaas
  • optioneel peper

Hoe maak je deze quiche?

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Daarnaast ga ik er vanuit dat je het voorbereidende snijwerk al hebt gedaan.
  2. Verhit de koolzaadolie (olijfolie is ook helemaal prima) in de hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig in een paar minuten. Voeg vervolgens de paprika, wortel en bloemkoolroosjes toe en bak deze een minuut of 6 mee.
  3. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg (eerst een velletje vochtig bakpapier!). Kluts daarna de eieren los met de amandelmelk en voeg de kerrie en komijnzaad toe. Breng eventueel nog op smaak met versgemalen peper.
  4. Stort nu de groentevulling in het bladerdeeg en top af met het eiermengsel. Verdeel de verse geitenkaas over de quiche en bak deze af in ongeveer 40 minuten. Houd de kleur wel even in te gaten, gaat dit te snel, dek dan de quiche af met een velletje aluminiumfolie. De quiche gaart wel door, maar kleurt niet verder.

Eet smakelijk!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.