Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika
Hartige taarten en quiches,  Hoofdmaaltijd,  Lunch,  Recepten

Bloem­kool­qui­che met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

Inmiddels staan er al aardig wat Hartige taarten en quiches op de website. Ook al een variant met bloemkool, namelijk de Bloemkooltaart met bieslook. Bloemkool is sowieso een heerlijke groente om op vele manieren te verwerken in je eten. Denk bijvoorbeeld aan bloemkoolrijst, bloemkoolpuree (een ideale aardappelvervanger als je bv. koolhydraatbeperkt eet), of in deze Couscous met avocado en kerriecrème. In deze blog maak ik een bloemkoolquiche, ook hierin zijn vele mogelijkheden denkbaar. Nu maak ik de quiche met tonijn en gegrilde paprika’s. Even voorbereiden en de oven doet het werk. Ook ideaal om voor te bereiden en later af te bakken als je niet zoveel tijd hebt. Heb jij toch maar mooi een gezonde maaltijd op tafel gezet.

Deze bloemkoolquiche is trouwens ook fijn om mee te nemen naar een picknick of de volgende dag koud te eten als lunch. Weer eens wat anders dan je boterham met kaas. Het komt hier in ieder geval regelmatig voor dat lief met een bakje van het een of ander naar zijn werk gaat. Collega’s kijken ‘m dan eerst vreemd aan en willen daarna proeven. Kijk en dat willen we natuurlijk.

De tonijn en de gegrilde paprika’s geven een lekkere bite aan deze bloemkoolquiche. Laten we ‘m gaan maken!

Wat heb je nodig?

  • 5 plakjes hartige taartdeeg van bijv.Koopmans
  • 100 g grana padano
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 400g gegrilde paprika van Bonduelle uit de diepvries
  • 160 g tonijn in olijfolie

Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika

Wat ga je doen?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Laat daarna de plakjes hartige taartdeeg ontdooien en vet een quichevorm in en bestrooi met een beetje bloem.
  2. Bestrooi je werkblad met wat bloem en leg de ontdooide plakjes hartige taartdeeg op elkaar. Rol met een deegroller uit tot een mooie lap deeg, die groot genoeg is om je quichevorm te bekleden. Snijd het overtollige deeg af. Prik een paar gaatjes in de bodem.
  3. Het is de bedoeling dat de bloemkoolroosjes ongeveer even groot zijn. Is dit niet het geval halveer ze dan of wanneer nodig snijd ze dan in vieren. De paprikastukjes roerbak je even snel in een koekenpan, lang genoeg om ze te ontdooien.
  4. Laat de tonijn uitlekken en roer deze door de gebakken paprika stukjes. Verdeel de bloemkool over het deeg en daaroverheen het paprika-tonijnmengsel.
  5. Klop nu de eieren los met slagroom en rasp de grana padano er boven. Roer goed doro elkaar en breng op smaak met lekker wat zwarte peper. Giet dit mengsel over de bloemkool-paprika-tonijn en bak de quiche af in het midden van de oven voor ongeveer drie kwartier. Houd de quiche in de gaten, kleurt deze te snel, leg er dan een aluminiumfolievel overheen, dan gaart de quiche wel, maar verbrand deze niet.

Lekker met een frisse salade!

Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *