Bloemkoolsoep met een gerookte eendeborstspiesje

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep is na de broccoli-pompoensoep een van de meest gegeten soepjes in Esther’s Keuken. De bonuskids zijn er dol op vanwege de neutrale smaak en je kunt dit soepje op diverse manieren opleuken. Normaliter maak ik dit soepje gewoon met een gefruit uitje, knoflook, blokje groentebouillon en dus bloemkool. Meer hoeft het niet te zijn! Garneren met bv hamblokjes of garnaaltjes en smullen maar.

Grappig genoeg staat deze soep dus nog niet op de blog, terwijl ik ‘m dus zo vaak maak. Voor de feestdagen was ik op zoek naar een feestelijker variant en zo kwam ik op het recept van Libelle Lekker uit. Daar heb ik eigenlijk niet al te veel aan gesleuteld. Bloemkool is sowieso een groente waar ik graag mee werk.  Omdat het zo’n neutrale groente is kun je er veel mee variëren en is deze groente zo waanzinnig populair bij de meeste kinderen. Zelf maak ik graag de Bloemkooltaart met bieslook, maar de Couscous met avocado en kerriecrème is ook een feestje! Vandaag deel ik dus deze feestelijke variant van bloemkoolsoep. Leuk als je eens uit wilt pakken tijdens een etentje of het kerstdiner. Ik heb deze geserveerd bij het diner op kerstavond met de familie. Niet al te zwaar, maar wel een fijne start van het diner! Laten we aan de slag gaan!

Wat heb je nodig voor deze bloemkoolsoep voor 8 personen?

  • 160 g gerookte eendenborstfilet
  • 800 g bloemkoolroosjes
  • 250 g gesnipperde ui
  • 3 preien, fijngesneden (alleen het witte gedeelte)
  • 1 limoen
  • een kruidenbuiltje van rozemarijn, tijm, peterselie en laurierblad
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 350 ml kippenbouillon (pot)
  • 1,5 l water
  • 250 ml Alpro Cuisine Rice
  • 8 tl gepofte quinoa
  • 8 takjes rozemarijn
  • peper naar smaak
  • roomboter om in te bakken

Hoe maak je deze bloemkoolsoep?

  1. Smelt de roomboter en fruit de ui, bloemkool en prei aan. Blus vervolgens af met de kippenbouillon en extra water. Voeg het kruidenbuiltje toe en laat ongeveer 20 minuutjes koken op een zacht vuurtje.
  2. Daarna pureer je de soep en breng je deze eventueel nog op smaak met peper (en/of zout).
  3. Rasp de limoen en pers deze dan. Meng de rasp met de fijngehakte peterselie en gepofte quinoa. Prik nu ongeveer 20 g eendenborstfilet op een rozemarijntakje.
  4. Nu is het tijd om er een mooi geheel van te maken. Verdeel de soep over mooie kommen. Voeg een scheut room en limoensap naar smaak toe en garneer met de quinoamix en het takje rozemarijn met eendenborstfilet.

Bloemkoolsoep

 

Dit soepje is gegarneerd dus met een takje rozemarijn en eendenborstfilet. Die eendenborstfilet zou je ook kunnen vervangen door rosbief, of gegrilde gamba’s. Eigenlijk alles wat je maar lekker vindt, dat is zo fijn aan deze – in de basis – neutrale bloemkoolsoep.

Mocht je nou deze soep gaan maken, dan vind ik het superleuk als je me in de reacties hieronder laat weten wat je er van vindt! Delen mag natuurlijk altijd!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.