Bloemkooltaart met bieslook

Bloemkooltaart met bieslook

Bloemkooltaart met bieslook is een smakelijke taart die eenvoudig is voor te bereiden en ook niet geheel onbelangrijk, kinderen zijn er dol op!

Sinds een poosje bestel ik regelmatig mijn boodschappen online via Picnic. Picnic opereert nog niet landelijk, maar gelukkig wel in mijn woonplaats. Je bestelt je boodschappen via de app en ze worden gratis thuisbezorgd. Het is vooral fijn dat de app mijn lijstje onthoud en ik dus gaande de week mijn boodschappenlijst kan laten aanvullen. Scheelt me heel erg veel tijd zo.

Bloemkooltaart met bieslook

Daarnaast krijg je zo nu en dan een suggestie voor je avondmaaltijd. Onlangs was dat een bloemkooltaart met bieslook. Nu is bloemkool sowieso een favoriete groente in Esther’s Keuken, die op veel manieren toepasbaar is. Zo staat er bijvoorbeeld een Bloemkoolsoep met een gerookte eendeborstspiesje op de site en ook nog een  Bloem­kool­qui­che met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka. Aan de suggestie van Picnic heb ik mijn eigen draai gegeven. De bloemkooltaart is verdraaid goed gelukt en de bonuskids hebben ‘m ook met heel veel smaak gegeten.

Wat heb je nodig voor deze bloemkooltaart met bieslook voor 4 personen?

  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 fijngesneden sjalotten
  • 8 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • zout en peper
  • 1/2 bosje bieslook
  • olijfolie
  • siliconen taartvorm (24 cm)
  • vel bakpapier

Hoe maak je deze bloemkooltaart met bieslook?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden.
  2. Vervolgens verhit je in een koekenpan een scheutje olijfolie en fruit je de fijngesnipperde sjalotten aan met kerriepoeder. Na een paar minuten voeg je de roosjes bloemkool toe samen met 2 eetlepels water en stoof je dit met een deksel op de pan voor een minuut of 5. Hierna haal je de pan van het vuur en zet je het even weg.
  3. Maak het velletje bakpapier vochtig en knijp dit voorzichtig uit. Bekleed de (siliconen) taartvorm met het velletje bakpapier. Bebloem je werkblad met wat (spelt)bloem en leg de plakjes hartige taartdeeg op elkaar en rol dit met een deegroller uit tot een egaal deeg tot de juiste grootte. Bekleed de taartvorm nu met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem.
  4. De volgende stap is om de eieren los te kloppen met de melk en flink wat peper en zout. Voeg daarna de helft van de geraspte oude kaas toe aan dit mengsel en roer goed door.
  5. Vul de taartvorm nu met de afgekoelde bloemkoolroosjes en giet daarna het eiermengsel er overheen. Top af met de rest van de geraspte oude kaas en de fijngesneden bieslook en bak de bloemkooltaart in 40 minuten af in het midden van de oven.
    Bloemkooltaart met bieslook

Eet smakelijk!

Over Esther 171 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.