Blondies met witte chocolade en rabarber

Blondies met witte chocolade en rabarber

Het is geen verrassing dat ik in team Rabarber zit. Al een poosje probeer ik een fijn recept te ontwikkelen voor Blondies met witte chocolade en rabarber. En dat is nu gelukt!

Vorig jaar heb ik in het rabarberseizoen een aantal pogingen gedaan om lekkere blondies met witte chocolade en rabarber te maken. En iedere keer was het ‘m net niet. Of te vloeibaar of niet fudgy. En toen was het seizoen voorbij en moest ik mijn receptontwikkeling voor deze blondies een jaartje uitstellen. En eigenlijk was ik het recept al een beetje vergeten, tot ik mijn concepten naliep en dacht oh ja. Dat was nog eens een uitdaging! En weet je, als je ergens met je neus bovenop zit zie je de oplossing soms niet. En nu een jaar later heb ik het recept versimpeld en voila het is een superlekkere blondie geworden!

Wat zijn blondies?

Blondies zijn eigenlijk brownies, maar dan met witte chocolade. Eigenlijk heel simpel dus en ook hier zijn de variatiemogelijkheden eindeloos. In dit geval heb ik gekozen voor rabarber, maar buiten het seizoen kun je dit prima vervangen door (diepvries) frambozen bijvoorbeeld. Of wat dacht je van appel en kaneel? Experimenteer gewoon een beetje.

Wat heb je nodig voor Blondies met witte chocolade en rabarber?

  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 3 eieren
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 200 gram bloem plus 2 el extra
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram rabarber (in stukjes gesneden)

Hoe maak je blondies met witte chocolade?

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden en bekleed een brownies bakblik met een vochtig bakpapiertje.
  2. Hak de witte chocolade in grove en kleine stukjes.
  3. Vervolgens ga je de eieren mixen met de basterdsuiker. Zet de mixer op de hoogste stand en laat deze voor een minuut of 5 het werk doen. Het wordt een luchtige substantie. Voeg de gesmolten roomboter toe en mix nog even goed door.
  4. Meng daarna de rabarber (die je al in stukjes hebt gesneden) met het zakje vanillesuiker en de 2 eetlepels bloem.
  5. Zeef daarna de bloem en baking soda boven het beslag en spatel dit er voorzichtig door heen. Voeg vervolgens voorzichtig de gehakte chocolade en rabarber toe.
  6. Stort nu het beslag in het brownieblik.
  7. Nu mag de oven haar werk doen voor 25 minuten.
  8. Vervolgens haal je je de Blondies met witte chocolade uit de oven en laat je deze volledig afkoelen voor je haar aansnijdt.

Snijd in stukken en serveer bij de koffie of als luxe dessert met een bolletje chocolade ijs en verse framboosjes (en ga daarna met z’n allen een after-diner-walk doen, gezond en gezellig!).

Blondies met witte chocolade en rabarber

Over Esther 154 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.