Boerenkoolfrittata met gerookte kip

boerenkoolfrittata

Van de zomer won ik bij een winactie een jaarabonnement op Paleomagazine. Ik was me al een beetje aan het verdiepen in de paleokeuken, dus toen de orthomoleculair arts mij adviseerde om meer paleo te gaan eten stond ik niet meteen met m’n handen in het haar. Uit een van de magazines haalde ik de boerenkoolfrittata, die ik naar eigen smaak heb aangepast.

Nu hoef ik zelf geen 100% paleo te eten, maar heb zeker wel rekening te houden met mijn intoleranties: tarwe, varkensvlees, koezuivel en suiker. Met name tarwe vind ik een dingetje, maar ook daar komen we wel uit!

Frittata maakte ik zelf ook al regelmatig, het is namelijk dé manier om van je restjes in de koelkast af te komen! Vandaag dus de boerenkoolfrittata!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 250 gram fijngesneden boerenkool
 • 200 gram gerookte kipfiletblokjes
 • 1 eetlepel ras-el-hanout
 • 4 eieren
 • 100 ml (plantaardige) room
 • peper
 • peterselie naar smaak
 • olie

Wat ga je doen?

 1. Verhit olie in de koekenpan en bak de kipfiletblokjes aan met de ras-el-hanout. Na een minuut of 5 voeg je de fijngesneden boerenkool toe.
 2. Deze roerbak je een paar minuutjes mee. Ondertussen kluts je de eieren en room door elkaar heen en breng je deze op smaak met peper.
 3. Voeg het eimengsel toe aan de boerenkool en zorg ervoor dat dit goed verdeeld is. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. De frittata gaart nu langzaam. Dit duurt een minuut of tien.

Serveer met de peterselie en eventueel een knapperig stukje brood.

 

Als deze boerenkoolfrittata het nou niet helemaal voor je doet, kijk dan eens bij de Recepten of er iets anders van je gading bijzit!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.