Broccoli stamppot met zongedroogde tomaten

broccoli stamppot met zongedroogde tomaten

In het kader van alweer de 7e editie van de SWIEPSWOEPSWAP maakte ik mijn variatie van de broccoli stamppot met zongedroogde tomaten van Piens Keuken.

Jawel lieve mensen, onze Mandy van Mandy & More organiseert deze maand alweer de 7e editie van de SWIEPSWOEPSWAP. Dat betekent dat dit ook alweer mijn 7e bijdrage is. Want het is zo leuk om op deze manier medefoodies te leren kennen en hun gerechten te maken. Uiteraard met een sausje uit Esther’s Keuken. Zo maakte ik de broccoli stamppot met zongedroogde tomaten van Piens keuken met zoete aardappel en geitenkaas. Op deze manier houd ik optimaal rekening met mijn intoleranties en ik geef een mooie swoeper aan het originele recept.

En doen we dat eigenlijk niet allemaal? Onze eigen swoeper geven aan recepten? Ik moet je zeggen dat het me zelden lukt om een recept tot op de letter uit te voeren. Zelfs als ik het echt van plan ben, dan lees ik weer niet goed of heb ik de boodschappen weer net niet op orde. Improvisatie it is dus!

Broccoli is een groente die vaak in mijn gerechten voorkomt, bijvoorbeeld in deze Orecchiette met broccoli en ansjovis. Het was dus ook niet zo moeilijk om een keus te maken uit de vele recepten die Piens Keuken online heeft staan: broccoli stamppot met zongedroogde tomaatjes it is!

Wat heb je nodig voor deze stamppot met broccoli voor 2 personen?

 • 400 gr zoete aardappel
 • 400 gr broccoliroosjes
 • 50 gr geraspte geitenkaas
 • 4 fijngesneden zongedroogde tomaatjes
 • peper naar smaak

Hoe maak je deze broccoli stamppot met zongedroogde tomaten?

 1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden en vet je een ovenschaal in
 2. Schil vervolgens de zoete aardappel en snijd deze in gelijke stukken. Kook deze gaar in ongeveer 14 minuten, giet af en stamp fijn. Eventueel kun je er nog een scheut room of melk door doen voor de smeuïgheid. Zelf vond ik dat niet nodig.
 3. Kook ook de broccoliroosjes gaar in 10 minuten en giet af.
 4. Doe de zoete aardappelpuree in de ovenschaal en verdeel hierover de fijngesneden zongedroogde tomaatjes. Verdeel daarna de gekookte broccoliroosjes er over heen en druk lichtjes aan.
 5. Nu mag de geraspte geitenkaas er overheen en eventueel top je dit af met lekker wat versgemalen peper.
 6. Schuif de ovenschaal de oven in en je kunt aan tafel als de kaas gesmolten is!

Eet lekker!

Benieuwd naar mijn andere bijdrages aan deze swap? Kijk dan even bij Swiepswoepswap.

Over Esther 168 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.