Broccoliquiche
Hartige taarten en quiches,  Hoofdmaaltijd,  Recepten,  Vlees

Broccoliquiche

Het voordeel van quiches (en fritatta’s ook trouwens) is dat je er bijna alles in kunt mikken wat je nog over hebt in de koelkast en er toch een smakelijke maaltijd tevoorschijn wordt getoverd. Zo is deze broccoliquiche ook ontstaan. Op een meh-dag waarbij het allemaal even net niet ging toch een gezonde en vooral makkelijke maaltijd op tafel proberen te toveren. Zeker als bonuskinderen mee eten, dan maak ik me er iets minder makkelijk van af. Broccoli lusten ze allebei, dus dat was al winst.  Het voorbereiden was in een klein kwartiertje gepiept, daarna nam de oven het werk over. Kon ik mooi nog even languit op de bank.

En dat was een geslaagde actie, want de broccoliquiche werd snel en met smaak opgepeuzeld. Kon nog net even een kiekje maken van de broccoliquiche, maar dat ging niet van harte hoor. Denk dat dat dan ook een klein complimentje voor de kok is toch? Het mooie is, jij kunt ‘m nu ook maken, want hieronder heb ik het recept voor je uitgewerkt. Laten we starten!

Wat heb je nodig?

  • springvorm van 18 cm
  • 5 velletjes hartige taartdeeg
  • 75 gram fijngesnipperde ui
  • 300 gram broccoli roosjes
  • 200 gram hamblokjes
  • 250 gram ricotta
  • 3 eieren
  • zwarte peper naar smaak
  • handje geraspte kaas

Wat ga je doen?

  1. Verwarmde oven voor op 200 graden en vet de springvorm goed in.
  2. Laat de velletjes taartdeeg ontdooien in 5 tot 10 minuten. Als deze ontdooit zijn, haal je de plastic papiertjes er af en stapel je de velletjes op elkaar. Bestrooi je werkblad en je keukenroller met wat bloem en rol de velletjes deeg uit tot een geheel. Als het deeg groot genoeg is, bekleed je de ingevette springvorm.
  3. Blancheer vervolgens de broccoliroosjes in 3 minuutjes en giet af. Laat de broccoliroosjes goed uitlekken.
  4. Terwijl deze staan uit te lekken bak je de ui en hamblokjes uit in een lepel olijfolie. Kluts ondertussen de eieren los en meng met de ricotta. Strooi er lekker veel zwarte peper overheen en meng goed. Zout is niet nodig, de hamblokjes bevatten aardig wat zout.
  5. Meng nu alle ingrediënten door elkaar heen, behalve de geraspte kaas en stort deze in de met deeg beklede bakvorm. Strooi de geraspte kaas er overheen en bak af in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten.

Serveer een frisse groene salade. Je kunt natuurlijk de broccoli vervangen door bv bloemkool  of sperzieboontjes. Wil je een andere quiche maken, dan kan ik je de Andijvie quiche ook van harte aanbevelen!

Broccoliquiche

Ga jij deze quiche maken? Ja natuurlijk doe je dat,  dan ben ik heel benieuwd wat je er van vindt! Laat het me weten hieronder of op de Facebookpagina of Instagram.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: