Brownie met kruidnootjes

Brownie met kruidnootjes

Soms wil je een lekkere brownie met kruidnootjes, maar niet bomvol suikers. Dan is deze variant een hele fijne!

Een poosje geleden kwam de kruidnootjesbrownie al online. Lekker met repen chocola en kokosbloesemsuiker. Niet de aller slankste brownie zeg maar haha. Het recept dat ik vandaag met je deel is een tikkeltje slanker: de brownie met kruidnootjes. Supersimpel en dat is ideaal als je last minute trek hebt in iets lekkers bij de koffie of thee.

Nu de dagen rap korten en het daglicht snel verdwijnt achter de huizen krijg ik zelf veel meer snaaizin. ‘s Zomers taal ik er een stuk minder naar, maar nu lijkt het wel of ik iedere 5 minuten in de voorraadkast sta. Nu ligt daar niets te snaaien over het algemeen. Want ik ken mezelf én manlief.. En dan vind ik het dus wel zo fijn om zelf iets in elkaar te flansen. Ik weet namelijk exact wat ik naar binnen werk omdat ik het zelf heb gemaakt. Meestal maak ik dan ook een variatie op een bestaand recept op zo’n manier zodat ik het beter verdraag. Deze brownie maakte ik vorig jaar al eens en deelde ik toen op Facebook. Tijd om ‘n in de remake te doen en te finetunen. En voila, hier is het resultaat!

Wat heb je nodig voor deze brownie met kruidnootjes?

 • 200 gr ontpitte verse dadels, 10 minuten geweekt in heet water
 • 200 gr kruidnootjes (+ extra ter garnering)
 • 125 gr gesmolten ongezouten roomboter
 • 2 el kaneelpoeder
 • 1 tl bakingsoda
 • 3 el cacaopoeder
 • 1 tl vanille aroma
 • 5 eieren

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownieblik met een vochtig velletje bakpapier.
 2. Doe de dadels, kruidnootjes, roomboter, kaneel, bakingsoda, cacaopoedervanille aroma en eieren in een foodprocessor en mix tot een homogene massa.
 3. Stort in het brownieblik en garneer met wat kruidnootjes.
 4. Dan mag het een half uurtje de oven in en smullen maar!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.