Brownies met chilipeper

brownies met chilipeper

Brownies, we zijn er dol op in Esther’s Keuken. Maar soms heb je gewoon zin in iets meer pit en zo zijn deze brownies met chilipeper ontstaan!

Inmiddels staan er meerdere brownies op de website van boordevol suikers: Brownies met vijgen, fudge en gember tot een wat gezondere versie:  Paleo Brownies. In die laatste categorie vallen ook deze brownies met chilipeper. Minimaal vet en suikers en maximale smaak en voor een leuke twist heb ik er dus chilipeper doorheen gedaan. Dit kun je overigens ook weglaten, dan is deze brownie met zwarte bonen ook super lekker.

Als je me voorheen had verteld dat je brownies kunt maken met zwarte bonen, dan had ik je voor gek verklaard! Het leuke is dat je hier dus niets van terugproeft, maar het wel dat lekkere smeuïge geeft wat bij een brownie hoort. Kijk en daar houden we dan weer van in Esther’s Keuken. Deze versie is ook weer getest door het panel puberende bonuskids en wederom goedgekeurd. En dat lieve mensen is een groot compliment tegenwoordig.

Wat heb je nodig voor brownies met chilipeper?

  • 1 blik zwarte bonen van 400 gram (uitlekgewicht is 265 gram)
  • 6 medjoul dadels (ontpit en geweekt in warm water)
  • 2 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 el agavesiroop
  • 2 tl baking soda
  • 1 tl vanille extract
  • 0,5 tl chilipeper (of meer naar smaak)
  • optioneel smeltchocolade en/of kokosrasp ter garnering

Hoe maak je nu brownies?

  1. Allereerst slinger je de oven aan op 180 graden en geef je deze tijd om goed voor te verwarmen.
  2. In de tussentijd laat je de zwarte bonen uitlekken en spoel je deze nog even na met koud water. Laat goed uitlekken.
  3. Vervolgens mogen de uitgelekte zwarte bonen in de keukenmachine samen met de ontpitte medjoul dadels, eieren, cacaopoeder, kokosolie, agavesiroop, baking soda, vanille extract én chilipeper. Laat de keukenmachine draaien tot het een egale massa is.
  4. Stort nu het beslag in een kleine ingevette brownievorm of kleine ingevette springvorm (18 cm). Uiteraard kun je deze ook bekleden met een vochtig velletje bakpapier. Garneer nu eventueel het beslag met wat kokosrasp en/of smeltchocolade en schuif de brownie voor 25 minuten de oven in.
  5. Laat volledig afkoelen alvorens je de brownie aansnijdt.

Ik zou zeggen, geniet er lekker van!

 

Laat je me hieronder weten wat je van deze brownie vindt? Delen mag natuurlijk altijd!

Over Esther 172 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.