Brownies met vijgen, fudge en gember
Recepten,  Zoet

Brownies met vijgen, fudge en gember

Bij het doorlezen van de laatste “Hallo” van de Jumbo zag ik een onwijs lekkere brownie met vijgen en fudge. Fudge eet ik eigenlijk nooit (halloooo suikers), maar ik wilde dit recept graag uitproberen. Ik heb er zelf nog gembersiroop en cranberries aan toegevoegd en man oh man wat een fijne brownies zijn dit weer geworden!

Een kleine tip van mij, neem niet bij je kopje thee vlak voor het eten een stukje van deze brownies, want echt, je avondeten past er niet meer bij!

Schreef ik in vorige blogs dat ik graag zo puur mogelijk eet, ik blijf ook maar een mens en een vrouw. En vrouwen hebben (meestal) een keer per maand een craving naar chocola. Je kunt proberen het te negeren, maar vaak (in mijn geval) werkt dat averechts. Dus zo nu en dan geef ik er lekker aan toe en geniet ik er ongegeneerd van. En bijkomend voordeel van deze brownies is, dat je ze kunt invriezen. Heb je altijd iets lekkers op voorraad!

Wat heb je nodig voor ongeveer 16 stukken?

  • 250 gram gezouten roomboter
  • 250 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 400 gram donkere basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram gewelde vijgen (in stukjes gesneden)
  • 100 gram soft fudge caramel (in stukjes gesneden)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 85 gram gedroogde cranberries

Wat ga je doen?

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownieblik met een vochtig bakpapiertje.
    2. Vervolgens smelt je de roomboter en chocolade in een pannetje. Let op dat het niet gaat koken. Als het gesmolten is, roer je dit goed door elkaar heen tot een gladde chocoladeboter. Zet de pan weg (niet op het vuur!)
    3. Mix nu de eieren met de basterdsuiker en gembersiroop tot een dik en romig beslag. Roer daarna voorzichtig de chocoladeboter er door. Nu mag het zelfrijzend bakmeel door de zeef en voorzichtig spatel je dit door het beslag heen.
    4. Giet het beslag in de brownievorm en als finishing touch verdeel je de fudge, vijgen en cranberries er overheen. De brownie mag een minuut of 25 de oven in.
    5. Laat deze eerst op een rooster afkoelen en daarna in de koelkast, voordat je ‘m aansnijdt! De brownies zijn heerlijk zacht en smeuïg van binnen en laten zich prima serveren met een bolletje lekker ijs.

Pas op: dit is geen lichte jongen, maar een ware calorieënbom! Geniet er van! En wil je echt uitpakken bij een etentje bijvoorbeeld, serveer er dan lekker een bolletje ijs bij. Genieten tot de max!

Mocht je deze brownie gaan maken, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: