Bruschetta met Honingtomaten®

Bruschetta met Honingtomaten

Eigenlijk is het super gek dat er nog geen receptje op de website staat van Bruschetta met Honingtomaten®. Regelmatig eet ik namelijk bruschetta als voorafje of borrelhapje met een goed glas wijn.

Bruschetta is eigenlijk niets meer dan gegrild brood, ingesmeerd met verse knoflook en belegd met een mengsel van bijvoorbeeld tomaat, knoflook, peper en goede olijfolie. Inmiddels wordt er lustig op los gevarieerd in het beleg. Vandaag koos ik voor een Bruschetta met Honingtomaten®.

Honingtomaten®

Honingtomaten® doen mij denken aan vakanties in het Middellandse zeegebied. Dieprode tomaten met een bite en zoet, zo heerlijk honingzoet! Zo smaken de Honingtomaten® dus. Alsof je in het Middellandse zeegebied op de markt loopt en een trosje tomaten koopt waarvan je proeft dat deze gekoesterd zijn door de zon. Want echt dat proef je! Dus toen Looye Kwekers mij benaderde om een recept te bedenken met hun Honingtomaten® hoefde ik niet lang na te denken voor dit recept voor bruschetta met Honingtomaten® uit de mouw kwam rollen.

Je waant je bijna op een terras in Midden Italië door het gebruik van enkel verse én goede producten. Verse knoflook, verse tomaten, verse basilicum én een verdraaid goede olijfolie! En het recept is feitelijk doodeenvoudig. Er staat je dus niets in de weg om het vakantiegevoel weer even boven water te toveren door deze bruschetta op tafel te zetten met de heerlijke zoete Honingtomaten®.  Verrukkelijk met een goed glas Italiaanse rode wijn en daarna trek je het vakantiegevoel gewoon door naar Normandië met deze Moules a la Normande. Beide gerechten zijn in no-time klaar, dus ook op een doordeweekse dag is dit echt prima te realiseren!

Wat heb je nodig voor Bruschetta met Honingtomaten®?

  • 1 (spelt) stokbrood
  • 1 teen knoflook
  • Honingtomaten® (naar smaak)
  • Basilicum
  • 1 tl goede olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • Peper
  • Parmezaanse kaas

Hoe maak je deze bruschetta?

  1. Bak het (spelt) stokbrood af als deze nog niet gebakken is. Snij vervolgens in plakken (als deze redelijk afgekoeld is) en bestrijk deze met olijfolie en grill deze in de grillpan tot er mooie grillstrepen op staan. Pel vervolgens een teen knoflook en halveer deze. Wrijf het gegrilde stokbrood in met de snijkant van de knoflook, hierdoor krijg je een heerlijk subtiele knoflooksmaak aan je stokbrood.
  2. Vervolgens hak je de knoflook heel fijn. Ook de basilicum mag je fijn snijden (ongeveer 1 eetlepel). Halveer de Honingtomaten® en meng dit met de fijngehakte knoflook, basilicum, 1 el kappertjes en de olijfolie. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
  3. Beleg de gegrilde (spelt) stokbroodjes met dit Honingtomaten® mengsel en top af met vers geschaafde Parmezaanse kaas.

Heerlijk op de borrelplank of als voorgerechtje!

Bruschetta met Honingtomaten

 

Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Looye Kwekers.
Over Esther 189 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.