Cake met rabarber en noten

Cake met rabarber en noten

Nu het rabarberseizoen weer is aangebroken mag ik graag een cake met rabarber en noten bakken. Het geeft net dat beetje extra aan je plakje cake.

Cake, rabarber en noten is een hele fijne combinatie. Een combinatie van zoet, zuur en een bite! What’s not to like?

Elk jaar als de rabarber weer de grond uit schiet meld ik me weer bij mijn buurvrouw die een moestuin heeft. En meestal krijg ik dan een paar kilo waar ik dan weer los mee kan gaan. Er staan al diverse recepten op de website met rabarber, wat denk je van Rabarber Cheesecake of de Rabarber-frambozentaart. Vandaag komt dit recept er lekker bij.

Trauma

Het is wel grappig, want iedere keer als ik thuis roep “Oh het rabarberseizoen is weer begonnen!” krijg ik steevast als reactie van manlief “Gatver!”. En dat terwijl hij eigenlijk alle gerechten die ik maak met rabarber superlekker vindt. Alleen het woord rabarber heeft alleen zulke traumatische gevoelens dat z’n eerste reactie altijd dezelfde is. Inmiddels ben ik er aan gewend en schotel ik ‘m alsnog m’n nieuwste creaties voor. En altijd is het weer een succes. Ooit zal het trauma wel vervagen..

Rabarber weetje

Wist jij dat rabarber geen fruit is? Maar een groentesoort? Toch wordt rabarber vaak gebruikt in de functie van fruit, bijvoorbeeld in een crumble over de yoghurt of in een compote. Maar door de rabarber in deze cake met noten te stoppen ben je eigenlijk heel erg goed bezig! Er zijn ook legio van hartige recepten met rabarber, wat dacht je bijvoorbeeld van Hartige taart met bieten en rabarber. Deze staat ook nog op mijn verlanglijstje om eens te maken!

Eerst gaan we maar eens een lekkere cake bakken!

Wat heb je nodig voor een cake met rabarber en noten?

  • 350 gram rabarber in plakjes
  • 300 gram speltmeel
  • 1 tl baking soda
  • 125 g (palm)suiker
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 1 el rozenwater
  • 150 g gesmolten roomboter
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 handjes gehakte gemengde noten

Hoe maak je deze cake met noten en rabarber?

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  2. Meng vervolgens de rabarber met speltmeel en baking soda en voeg vervolgens de palmsuiker, Griekse yoghurt, rozenwater, roomboter, eieren en noten toe. Roer dit door en stort in een cakeblik.
  3. Daarna mag dit voor een uurtje de oven in om te garen. De cake is gaar als een satéprikker er relatief droog uit komt.

Cake met rabarber en noten

Tip: de palmsuiker kun je prima vervangen door een andere suiker soort. Dit geldt ook voor de Griekse yoghurt, deze kun je ook vervangen voor een andere variant. Het rozenwater kun je vervangen door een tl vanille essence. Kortom de mogelijkheden zijn enorm!

Over Esther 154 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.