Cake met verse cranberries
Recepten,  Zoet

Cake met verse cranberries

Verse cranberries

Niets is beter dan verse cranberries, zodra ze in de winkel liggen maak ik standaard bij etentjes mijn bekende Appel-cranberry plaattaart. Dit keer wilde ik een cake met cranberries maken. Dit voor de broodnodige variatie. Al googelend kwam ik op een recept van Simone’s Kitchen, waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven.

Excuus nodig?

30 december 2016 was mijn laatste werkdag in Diemen. Mijn standplaats is per 1 januari gewijzigd. Dit betekende afscheid van een hoop collega’s die niet mee gingen naar de nieuwe locatie en het einde van een tijdperk.

Zodoende had ik dus een lekkere versnapering nodig om deze bijzondere dag te kunnen uitdelen. Dit recept is absoluut voor herhaling vatbaar, want ze is goedgekeurd door de collega’s!

En zodra de verse cranberries in de schappen liggen, wordt deze cake met enige regelmaat gemaakt.

Het recept voor 12 plakken:

Wat heb je nodig?

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 100 gr palmsuiker
  • 250 gr gezouten roomboter (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el limoensap
  • 250 gr cranberries (verse)
  • naar smaak bestrooien met poedersuiker

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix eieren, palmsuiker, citroensuiker en vanille extract in een kom op een hoge stand. Het volume moet flink toenemen. Door het mixen op hoge stand, wordt het beslag luchtig.
  • Schep het meel voorzichtig door het eimengsel en roer vervolgens de afgekoelde boter voorzichtig door.
  • Als laatste voeg je de cranberries toe en giet je het beslag over een ingevet cakeblik.
  • Bak af in de oven voor 45 tot 50 minuten.
  • Laat de cake een paar minuten afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt.
  • Bestrooi naar smaak met wat poedersuiker.
Cake met verse cranberries

Smullen maar!

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: