Cake met verse cranberries

Cake met verse cranberries

Deze cake met verse cranberries is een ware traktatie! Heerlijk met de feestdagen met een verrukkelijk bolletje walnotenijs er bij, of gewoon zomaar. En deze cake met verse cranberries kun je ook prima maken met cranberries uit de vriezer. Dus laat je door het seizoen niet tegenhouden!

Niets is beter dan verse cranberries, zodra ze in de winkel liggen maak ik standaard bij etentjes mijn bekende Appel-cranberry plaattaart. En het klopt dit is ook een bijzonder fijn dessertje, maar zo nu en dan wil je variatie. Zodoende maakte ik dit keer een cake met verse cranberries. De inspiratie komt van Simone, van Simone’s Kitchen, waar ik natuurlijk mijn eigen draai aan heb gegeven.

Excuus nodig?

30 december 2016 was mijn laatste werkdag in Diemen. Dit omdat mijn standplaats per 1 januari 2017 is gewijzigd. Samen met een hoop collega’s vertrekken we naar Den Haag, maar er zijn ook een hoop collega’s die hebben besloten niet mee te gaan en elders te gaan werken. De cake met verse cranberries leek mij een prima traktatie om dit afscheid wat op te leuken. Want laten we eerlijk zijn, afscheid nemen is echt niet leuk! Deze cake is dubbel en dwars goedgekeurd, dus dat is altijd fijn om t horen.

Wat heb je nodig voor een cake met verse cranberries?

(ongeveer 12 plakken)

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 100 gr palmsuiker
  • 250 gr gezouten roomboter (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el limoensap
  • 250 gr cranberries (verse)
  • naar smaak bestrooien met poedersuiker

Hoe maak je een cake met verse cranberries?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden.
  2. Daarna mix je de eieren, palmsuiker, limoensap en vanille extract in een kom op een hoge stand. Het is de bedoeling dat het volume lekker toeneemt. Doordat je mixt op de hoge stand, wordt het beslag lekker luchtig.
  3. Schep nu het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het eimengsel en roer vervolgens de afgekoelde roomboter er voorzichtig door.
  4. Als laatste voeg je de (verse) cranberries toe en giet je het beslag over een ingevet cakeblik. Je kunt het cakeblik ook bekleden een vochtig gemaakt bakpapiertje. Doordat je het bakpapiertje vochtig maakt, kun je het makkelijker in “model” krijgen zonder dat het scheurt. Wel zo handig nietwaar?
  5. De oven mag nu aan de slag en de cake met verse cranberries mag midden in de voorverwarmde oven staan voor 45 tot 50 minuten. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er droog weer uitkomt.
  6. Laat de cake wel even een paar minuten afkoelen voor je deze uit het cakeblik haalt.
  7. Eventueel kun je de cake nog bestrooien met wat poedersuiker.

 

Cake met verse cranberries

Smullen maar!

Over Esther 170 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

1 Trackback / Pingback

  1. Cranberry muffins – Esther's Keuken

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.