Chicory the American way

Chicory

Chicory, the American way, oftewel witlof op de Amerikaanse manier.

Ken je die filmpjes van Tasty? Er wordt in een filmpje van een minuut ofzo een gerechtje gemaakt. Wat mij opvalt is dat deze voornamelijk bestaan uit Cheddar Cheese, Parmezaanse kaas en Mozzarella. Althans bij de hartige gerechten dan he. Een brownie met mozzarella lijkt me ehm.. bijzonder zeg maar.

Goed, ik had witlof en courgette en wilde dat graag combineren in een gerecht. Lang leve Google! Ik kwam op een soort lasagne uit van witlof en courgette. Met vooral heel veel kaas. Vandaar dus dat ik dit gerecht Chicory, the American way heb genoemd.

Deze “lasagne” past prima in een koolhydraatbeperkt dieet, mocht je dat volgen. Wij volgen dat niet, dus wij hebben er een lekkere ciabatta bij geserveerd om te soppen. Volg je wel een koolhydraatbeperkt dieet dan zou je er een extra groente bij kunnen serveren. Laten we de lasagne in elkaar gaan draaien!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 courgette
  • 3 tot 4 stronken witlof
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 100 ml slagroom (kookroom of crème fraiche werkt ook prima!)
  • 150 gram gerookte zalm (in plakken)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 handjes geraspte kaas
  • peper naar smaak
  • evt. een ciabatta brood

Wat ga je doen?

  1. Was de courgette en snijd in lange plakken met een kaasschaaf. Dep ze droog met een stuk keukenrol.
  2. Halveer de witlof en snijd de harde stronk er af. Haal alle blaadjes los en blancheer deze voor 2 minuutjes in kokend water. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Maak ondertussen de saus. Dit doe je door de slagroom met kruidenroomkaas te mengen. Dit kun je koud doen, maar ook samen in een schaaltje eventjes in de magnetron en doorroeren. Of in een steelpannetje. De keuze is reuze. Als je dat lekker vindt, kun je nog extra bieslook door dit mengsel roeren.
  4. Verwarm nu de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal in. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken.
  5. Nu gaan we de lasagne opbouwen: laagje saus, laagje witlof, laagje zalm, laagje courgette. En zo verder. Varieer in de richting waarin je de laagjes legt, zodat het een stevig geheel wordt. Herhaal dit net zolang tot de ingrediënten op zijn. SLuit af met wat plakjes mozzarella, lekker wat peper er over heen en als finishing touch de geraspte kaas er overheen.
  6. Deze Chicory the American way mag nu 25 minuutjes garen in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Lekker dus met een ciabattabroodje om te soppen of met een frisse tomatensalade bijvoorbeeld.

Chicory

Eet smakelijk! Ben je wel dol op witlof, maar is dit een te heftig gerecht voor je? Probeer dan eens de Risotto met witlof of de Pizza met gekarameliseerde witlof en geitenkaas.

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.