Cioppino, een stoofpotje met zeevruchten

Cioppino

Cioppino is een stoofpot met zeevruchten. En je zou denken dat het een Italiaans gerecht is, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Cioppino vindt z’n oorsprong in de Verenigde staten waar Italiaanse en Portugese vissers uit San Francisco het recept uitvonden. De stoofpot wordt samengesteld met de catch of the day en zal op deze manier nooit op dezelfde manier op tafel staan. Op de blog staat trouwens al een lekkere Visstoof met venkel en een lekkere Spaghetti vongole.
Vandaag dus een stoofpot met zeevruchten, serveer met een vers knapperig stokbrood, eet met je handen en geniet!

Wat heb je nodig voor deze verrukkelijke cioppino voor 4 personen?

  • 1 kg mosselen
  • 400 g kabeljauw in blokjes gesneden
  • 1 kg vongole
  • 400 g wok garnalen
  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 140 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml visbouillon
  • 15 g verse tijm
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • evt garneren met fijngehakte peterselie

Hoe maak je deze vissersstoofpot?

  1. Verhit allereerst de olijfolie in een gietijzeren braadpan en fruit de sjalotten en knoflook aan. Na een minuut of 2 doe je daar de tomatenpuree bij en bak je dit een paar minuten mee. Blijf vooral roeren! Blus vervolgens af met de witte wijn en visbouillon en voeg de fijngehakte tijm toe. Ook mogen de tomatenblokjes erbij en breng je het geheel op smaak met flink wat peper. Laat dit een kleine 10 minuten pruttelen.
  2. Ondertussen spoel je de mosselen en vongole zorgvuldig en haal je de kapotte exemplaren er uit.
  3. Voeg nu de blokjes kabeljauw, wok garnalen, mosselen en vongole toe aan de tomatensaus en roer even door. Doe de deksel op de pan en laat de vis garen. Roer om de 2 minuten even om. Als de mosselen en vongole openstaan is je cioppino klaar!

Serveer met een knapperig stokbrood en een goed glas wijn en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Over Esther 171 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.