Citrus taartjes
Recepten,  Zoet

Citrus taartjes a la Swiepswoepswap

Ook in juni organiseert Mandy weer een Swiepswoepswap challenge. Net als in april word je toegewezen aan een collega foodblogger en de bedoeling is dat je een recept van hem of haar maakt en deelt op Instagram met de #swiepswoepswap. Vorige keer maakte ik een risotto van Kokkerellen met Suus.

Kwarktaart met een “Twix”

Dit keer heeft Stéphanie van Great Little Kitchen mij getrokken en zij maakte van mijn blog de Kwarktaart met een “Twix”. Het is zo leuk om te zien als andere mensen recepten van je maken! Dus mocht je een recept van mij maken, deel deze dan vooral op Social media en tag mij er even in! Vind ik leuk.

Mandy had bedacht dat ik een recept mocht maken van Bianca van Paelinck in ‘t Groen. Nu moet ik zeggen dat ik haar nog niet kende, maar haar Insta ziet er veelbelovend uit. Op haar instagram account zag ik het recept voor overheerlijke vegan citrus crusts. Daar heb ik mijn eigen swiepswapswoep draai aan gegeven en dit is het resultaat! De taartjes zijn nu overigens niet meer vegan. Als je dat wel wilt, gebruik dan agartine i.p.v. gelatine!

Wat heb je nodig voor 8 taartjes?

Citrus taartjes

  • 8 bakvormpjes

Voor de korst:

  • 120 gram havermeel
  • 90 gram amandelmeel
  • 100 ml kokosolie
  • 65 ml agavesiroop

Voor de citruscurd:

  • 4 citroenen en 1 perssinaassappel uitgeperst; ongeveer 120 ml
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 ml agavesiroop
  • 6 blaadjes gelatine
  • snuf kurkuma

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix vervolgens alle ingrediënten voor de korst door elkaar in de keukenmachine of blender. Vet de vormpjes in en verdeel nu het deeg over de vormpjes. Druk goed aan. Nu mogen ze voor een kwartiertje de oven in om een lekker kleurtje te krijgen. Als ze gaar en mooi bruin zijn geworden laat je de vormpjes afkoelen.
  2. Tijd voor de citruscurd. Leg de gelatine blaadjes in koud water te week voor een minuut of 5. Knijp daarna uit. Breng de kokosmelk met citrussap, agavesiroop en kurkuma aan de kook en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine door. Roer door tot de gelatine volledig is opgenomen door de rest van het mengsel. Zet nu het vuur uit en laat even afkoelen.
  3. Als laatste stap vul je de deegvormpjes met een laagje citruscurd en zet je deze weg in de koelkast voor minimaal een uur om op te stijven.

 

Citrus taartjes

 

Ga jij deze citrus taartjes maken? Dan ben ik heel benieuwd wat je er van vindt! Laat het me weten hieronder of op de Facebookpagina of Instagram.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: