Courgetti met zalm, garnalen en venkel

Courgetti met zalm garnalen en venkel

Er zijn tijden dat ik weer even te veel heb gegeten en weer even pas op de plaats wil maken. Veel groentes en wat koolhydraatbeperkt. Deze courgetti met zalm, garnalen en venkel past daar dan uitstekend bij!

Sowieso eet ik graag een “pasta van groente”, helemaal nu ik weet dat ik niet zo goed reageer op tarweproducten. Ik kies dan graag voor bv courgetti of lasagnebladen van pompoen. En stiekem voeg je dan gewoon een extra portie groente toe. En daar houd ik dan weer van. Deze courgetti met zalm, garnalen en venkel combineert alles wat ik lekker vind. Natuurlijk kun je de courgetti vervangen voor normale spaghetti of bv boekweitspaghetti. Er zijn genoeg alternatieven. Overigens heb ik nog een verrukkelijk stoofpotje op de site staan met de combinatie vis en venkel, namelijk de Visstoof met venkel.

Deze courgetti met zalm, garnalen en venkel is overigens ontstaan doordat er een receptje in een folder van de LIDL stond. Het recept heb ik aangepast naar mijn smaak, zo heb ik de courgetti toegevoegd en de hoeveelheden aangepast.

Wat heb je nodig voor de courgetti met zalm, garnalen en venkel voor 2-3 personen?

  • 350 g zalmfilet met huid
  • 150 g wokgarnalen
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • 140 g tomatenpuree
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 200 g snacktomaten
  • 300 g courgette als courgetti
  • handje dille
  • olijfolie
  • peper

 

Hoe maak je dit gerecht?

  1. Snijd de onderkant van de venkel en snijd deze in dunne plakken. Vervolgens snipper je de rode ui en snijd je de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Verhit nu de olijfolie en fruit venkel en ui aan. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Daarna voeg je de gepelde tomaten, zalmblokjes en garnalen toe en laat je de saus een minuut of 10 pruttelen.
  3. Halveer ondertussen de snacktomaten, hak de dille fijn en voeg deze dan toe aan de saus. Breng de saus op smaak met lekker wat versgemalen peper. Serveer met de courgetti die je kunt maken door een courgette door een spirellisnijder heen te halen, maar natuurlijk ook kant en klaar kunt halen bij de supermarkt. Wat maar past bij jou.

Courgetti met zalm, garnalen en venkel

En uiteraard kun je de courgetti ook vervangen voor spaghetti. Wat jij maar wilt, want jij bent de chef!

Eet lekker!

Over Esther 188 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.