Couscous met avocado en kerriecrème

Couscous met avocado en kerriecrème

Couscous met avocado en kerriecrème is werkelijk een pareltje! Een mooie eyecatcher om de show te stelen tijdens een etentje!

Soms kom je echte pareltjes tegen! Deze couscous met avocado kwam ik tegen in een kookboekje dat ik vond in de LIDL. En ik weet nu al dat deze ab-so-luut vaker op het menu gaat komen, want wat een toppertje!

Couscous

Deze couscous bestaat uit weinig anders dan bloemkool en broccoli. De smaak was verrassend smeuïg en hoewel de bloemkool en broccoli rauw is, heb je daar geen ‘last’ van. Dit gerecht is een bron van vitaminen, mineralen en ijzer. Had ik al gezegd toppertje?

Voorbereiding

Op zich is deze couscous met avocado en kerriecrème makkelijk te maken, je moet alleen de cashewnoten even een nachtje in de week zetten Daarna staat het binnen een kwartiertje op tafel.

Wat heb je nou nodig voor couscous met avocado en kerriecrème voor 2 personen?

  • 60 gr cashewnoten
  • 150 gr bloemkool
  • 150 gr broccoli
  • 1 tl zout
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1/2 rode chilipeper
  • 2 el kerriepoeder
  • 60 ml amandelmelk
  • 1/2 avocado
  • 1 tl citroensap
  • 2 el tuinkers

Hoe maak je deze couscous met avocado en kerriecrème?

  1. Allereerst laat je de cashewnoten een nachtje weken in ruim water.
  2. De volgende dag snijd je de bloemkool en broccoli in roosjes en pureer deze in de keukenmachine met een halve tl zout, appelciderazijn en 1 el olijfolie. Het geheel moet er rijstachtig uitzien. Bewaar apart en spoel de keukenmachine om.
  3. Giet daarna de cashewnoten af. Snijd vervolgens de halve chilipeper (zonder zaadjes en zaadlijstjes) in kleine stukken. Doe dan de cashewnoten en chilipeper samen met kerriepoeder, amandelmelk, rest van het zout en olijfolie in de keukenmachine of blender en pureer tot een gladde crème.
  4. Schil nu de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap.
  5. Nu gaan we het bord opmaken! Ik heb gebruik gemaakt van een serveerring. Vul de serveerring met couscous en druk goed aan. Verwijder nu de serveerring en leg daarop de plakjes avocado. Daarop mag dan weer een flinke toef kerriecrème en top deze af met tuinkers.

Couscous met avocado en kerriecrème

GENIET!!

Over Esther 154 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

1 Trackback / Pingback

  1. Rucola-venkel stamp met paddenstoelenhachee – Esther's Keuken

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.