Cranberry muffins

Cranberry muffins

Cranberry muffins zijn een logisch vervolg op de Cake met verse cranberries die ik eind december maakte voor mijn collega’s. Manlief was alleen not amused dat er voor hem geen stukje meer over was. Tijd voor een remake en dit keer werden het cranberry muffins.

Die cake met verse cranberries maakte ik dus voor mijn laatste werkdag in Diemen. Nu wilde ik best nog wat lekkers maken met cranberries, maar vind het ook leuk om te variëren.

Cranberry muffins

De basis voor deze cranberry muffins ligt dus in het vorige recept, met een kleine aanpassing en iets meer suiker. Ook deze muffins met cranberries lenen zich uitstekend voor een mooie afsluiter van een fijn etentje! Lekker met een bolletje slagroomijs en wat warme cranberries. Of gewoon lekker bij de koffie op een koude winterdag. Het is allemaal goed.

Overigens maakte ik deze cranberry muffins met verse cranberries, maar die uit de diepvries zijn natuurlijk ook helemaal prima. En eventueel zou je zelfs gedroogde cranberries even kunnen weken in net van de kook af water. Maar dan zou je de hoeveelheid suiker misschien moeten verminderen, omdat gedroogde cranberries vaak gesuikerd zijn. Het is maar wat je smaak is.

Wat heb je nodig voor 12 cranberry muffins?

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 150 gr palmsuiker
  • 250 gr gezouten roomboter (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el limoensap
  • 250 gr verse cranberries

Hoe maak je deze cranberry muffins?

  1. Begin met de oven voor te verwarmen op 180 graden.
  2. Vervolgens mix je de eieren, palmsuiker, limoensap en vanille extract in een kom op de hoogste stand voor een minuut of 5.
  3. Het mengsel neemt flink in volume toe en wordt lekker luchtig.
  4. Schep vervolgens voorzichtig de het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het mengsel en vervolgens daarna de gesmolten roomboter er door.
  5. Last but not least meng je de cranberries door het beslag en verdeel je dit beslag in een siliconen muffinvorm. Het beslag is voldoende voor 12 cranberry muffins.
  6. Nu mogen de muffins zo’n 35 minuutjes de oven in om gaar te worden. Laat ze even afkoelen voor je ze uit de vorm verwijderd.

Zo lauwwarm met een bolletje slagroomijs zijn ze werkelijk om te smullen! Cranberry muffins

Tip: Deze muffins kun je overigens ook prima invriezen!

Tip 2: Probeer ook zeker nog eens deze Chocolade-cranberry taart als je van cranberries houdt!

 

Over Esther 154 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.