Curry met kip en sperziebonen

Curry met kip en sperziebonen

Nu weet ik niet hoe het met jou is hoor, maar als ik een recept lees kan ik me er nooit aan houden. Echt nooit! Ik pas verhoudingen aan, vervang wat ingrediënten naar mijn smaak en/of dieetwensen etc. En zo is deze curry met kip en sperziebonen eigenlijk ook ontstaan.

De liefde van de man (en vrouw) gaat over het algemeen door de maag en hoe fijn is het dan om op die manier te laten weten hoeveel je van je dierbaren houdt door een lekker hapje op tafel te zetten. Zo weet ik van vroeger nog dat ik de boterhammen pindakaas lekkerder vond als mijn vader ze smeerde dan dat ik zelf mijn brood moest smeren. En zo is het ook met deze curry met kip en sperziebonen, stop er een hoop aandacht (dus liefde) in en roer met aandacht in de pan. Geloof mij, dat proef je er echt aan af!

En vind je een kruid niet lekker, wees niet bang om te experimenteren met iets anders. Mocht je nu gruwelen van sperziebonen, laat deze dan vooral weg! Kijk of je een andere groente wel lekker vindt, misschien word je helemaal blij van broccoliroosjes. Doen!

Curry met kip en sperziebonen

Deze curry met kip en sperziebonen maakte ik op een vrijdag. De dag dat de bonuskids (al dan niet met aanhang) aanschuiven. Curry is dan echt een perfect maaltje om voor te bereiden en in een grotere hoeveelheid te maken. Ik dook de vriezer in om te kijken wat er allemaal nog meer in kon en zodoende belandden de sperziebonen en erwtjes in de curry met kip. Stiekem wat extra vitamines voor met name bonuszoon die echt gruwelt van alles wat ook maar in de buurt komt van ‘gezond eten’. En de pan ging schoon op! Daar word je dan blij van!

Wat heb je nodig voor deze curry met kip en sperziebonen voor ongeveer 5 – 6 personen?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in partjes gesneden
  • 5 cm gember, schoon en fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1,5 el garam masala
  • 0,5 tl chilipeper
  • 2 el agavesiroop
  • 800 ml gepelde tomaten
  • 400 ml kokosmelk
  • 700 g kippendijfilet in blokjes
  • 400 g sperziebonen
  • 200 g tuinerwtjes
  • 125 ml kookroom
  • verse koriander
  • gebakken uitjes
  • Libanees flatbread

Hoe maak je deze curry?

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de rode ui een kleine 5 minuten tot ze gaan kleuren. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak een paar minuutjes mee. Nu mag de garam masala en chilipeper toe samen met de agavesiroop, zodat de uien licht gaan karamelliseren.
  2. Vervolgens mogen de gepelde tomaten er bij en prak deze een beetje. Kook dit door voor 10 minuten en voeg daarna de kokosmelk toe. Laat 20 minuutjes sudderen.
  3. De volgende stap is dan om de kippendijfilet in blokjes, sperziebonen en tuinerwtjes toe te voegen en nog eens 10 minuutjes te laten koken, zodat de kip gaar is.
  4. Serveer vervolgens met kokosroom, koriander en gebakken uitjes! Lekker ook met Libanees flatbread.

Curry met kip en sperziebonen

 

Laat me vooral weten wat je van deze curry vindt! Mocht je nou zin hebben in een andere lekker gerecht met kip dan kan ik je van harte de Kipstoof met aubergine en aardappel of de Kip kriel en erwtjes onder een bladerdeegdakje aanbevelen!

Over Esther 172 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.