De Nationale week zonder vlees

Nationale Week zonder vlees

De Nationale week zonder vlees valt dit jaar van 9 tot en met 15 maart. En het is precies zoals je verwacht; een week zonder vlees. Kleine moeite, maar heeft een grote impact op mens en dier.

Sinds 2018 wordt de Nationale week zonder vlees georganiseerd en deze week valt jaarlijks in maart. Dit is een initiatief van Isabel Boerdam van de Hippe Vegetariër. Door een week geen vlees te eten is de milieu voetafdruk van je voeding namelijk een stuk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering, maar je bespaart ook zeker een fikse hoeveelheid water! Voor meer informatie hierover kun je meer lezen op Week zonder Vlees. Ik vind het een nobel streven en eigenlijk ook niet zo moeilijk om een weekje vegetarisch te eten. De vegetarische keuken is allang niet meer dat gekookte ei i.p.v. een stuk vlees.

Een paar jaar geleden hebben lief en ik geprobeerd om 30 dagen vegetarisch te eten. Dat is niet helemaal gelukt, maar ik moet je wel eerlijk zeggen dat er (wederom) een wereld voor me open is gegaan voor wat betreft de vegetarische keuken. Wat is er veel mogelijk, wat zijn er veel smaaksensaties en wat hebben we lekker gegeten!

In deze blog wil ik je een zevental suggesties doen voor de Nationale week zonder vlees!

In willekeurige volgorde:

tomatentaart

De Tomatentaart is een fijne combinatie van smaken. Het zoete van de zoete aardappel, het frisse van de tomaatjes en een bite door de kaas. Ik zeg een fijne bijdrage voor deze week!

 

Risotto met witlof, champignons en geitenkaas

Een van de meest populaire recepten op de website mag natuurlijk niet ontbreken: Risotto met witlof, champignons en geitenkaas. Over comfort food gesproken!

Hartige Broccoli-taart met Gruyère

 

Deze topper is ook een feestje om op tafel te zetten: Hartige Broccoli-taart met Gruyère. Makkelijk voor te bereiden en ‘s avonds gewoon nog even opwarmen in de oven. What’s not to like?

Rucola-venkel stamp met paddenstoelenhachee

Rucola-venkel stamp met paddenstoelenhachee is een verrassend stamppotje en die hachee met paddenstoelen maakt het echt helemaal af! Vegetarisch eten is echt niet saai (of moeilijk!)

 

vegetarische mexicaanse bonensoep

Een soepje mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze Nationale week zonder vlees en ik tip je graag deze Vegetarische Mexicaanse bonensoep.

In het weekend heb je wat meer tijd (over het algemeen) om uit te pakken. Ik heb 2 overheerlijke quiches voor je en qua smaak en structuur lijken ze totaal niet op elkaar!

Kikkererwtenquiche

Deze Kikkererwtenquiche met bieten, witte kaas en rozemarijn is wat bewerkelijk, maar ik beloof je een smaaksensatie waar je U tegen zegt! Is al het werk absoluut waard!

Auberginequiche

Last but not least heb ik een superlekkere Auberginequiche voor je. Zelfs de verstokte vleeseter zal hier zijn of haar stukje vlees niet missen.

 

Ik hoop je met deze blog een beetje geïnspireerd te hebben om mee te doen met de Nationale week zonder vlees, want echt JIJ maakt het verschil én je kunt gewoon lekker blijven eten. Doe jij mee? Let me know!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.