Recepten, Zoet

Ferrero Rocher taart

Het is al eventjes geleden dat ik deze Ferrero Rocher taart maakte, dat zal januari zijn geweest. Als ik er over nadenk was dat ter gelegenheid van de 18e verjaardag van bonuszoon. Hij kende Ferrero Rocher niet, maar dat hebben we ruimschoots goedgemaakt. Zijn nieuwe favoriete chocolaatje nu geloof ik ..

 

Ik kwam op het idee om deze Ferrero Rocher taart te maken, omdat ik a) een doosje mee had genomen uit Duitsland en b) ik nog een lading speculaas en pepernoten overhad van de decembermaand. Een kwarktaart, maar dan anders en met restjes. Voila, en zo is een feestelijke taart geboren, geen oven nodig alleen wat geduld!Laten we aan de slag gaan!

Wat hebben we nodig?

  • 250 tot 300 gram pepernoten en/of speculaasjes (bij gebrek aan werkt bv Bastogne koek ook)
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram pure chocola
  • 350 ml slagroom
  • 150 gram fijngehakte hazelnoten
  • 3 el cacao
  • 1 tl vanille extract
  • 8 Ferrero Rocher bonbons

Wat gaan we doen?

  1. Vermorzel de pepernoten en/of speculaasjes in de keukenmachine tot kruimels. Smelt de boter en laat even een minuutje staan alvorens deze tot de kruimels toe te voegen.  Roer de boter en de kruimels goed door elkaar.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier, door de springvorm eerst in te vetten met bakspray of boter blijft het bakpapier goed zitten.
  3. Stort vervolgens het boter/kruimelmengsel op de bodem en druk goed aan. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm weg in de koelkast.
  4. Nu gaan we de slagroom stijf kloppen in een ruime beslagkom. Vervolgens smelten we de chocolade au-bain marie (in een pan of vuurvaste kom, geplaatst op een pan met een laagje water. Let op: zorg ervoor dat de kom het water niet raakt!). Als de chocolade gesmolten is, roer je de cacao en vanille extract er door heen.
  5. Laat de chocolade vervolgens een minuut of 2 bijkomen en roer deze door de slagroom. Zorg dat het een egaal geheel wordt. Het lijkt alsof de substantie te vloeibaar is, maak je geen zorgen dit komt in de koelkast helemaal goed.
  6. Roer als laatste de fijngehakte hazelnoten door het mengsel. Stort het mengsel nu in de springvorm en zet weg in de koelkast. Laat deze minimaal 8 uur opstijven, liefst langer.
  7. Vlak voor het serveren maak je de springvorm los, verwijder je het bakpapier en garneer je de bovenkant met de Ferrero Rocher bonbons.

Ferrero Rocher taart, voor als je iets te vieren hebt.

Geniet er van!

Mocht deze taart nou too much voor je zijn, dan is de Mango-kokostaart een alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *