foodie die kijkt naar wat er wél kanEen foodie die kijkt naar wat er wél kan, ondanks wat bagage in een rugzak of tegenslagen! Yep, that’s me in een notendop.

Leuk dat je een kijkje komt nemen in Esther’s Keuken en het is niet meer dan logisch dat je even wilt weten wie daar achter zit! Een foodie die kijkt naar wat er wél kan dus 🙂

Even een korte bio dan:

Esther, veertiger, getrouwd met de liefste, ‘moeder’ van 3 poezenkindjes en bonusloeder van 1 puberdochter en 1 jongvolwassene zoon. Woonachtig in het midden van het land.

Daarnaast zit er het een en ander in mijn rugzak: fibromyalgie, syndroom van Tietze, BRCA2 gendrager, (ex-)burnout en misschien vergeet ik nog wel wat.

En dan kun je zeggen, poeh heey wat zwaar. Welnee! Ik denk dat mijn grootste kracht is dat ik zie wat er allemaal wél kan in plaats van wat er allemaal niet kan. Want daar zou je verdrietig van worden.

Foodie die kijkt naar wat er wél kan!

Ik heb een grote liefde voor lekker eten en het grootste deel van deze website staat dan ook vol met lekkere (gezondere) recepten. Daarnaast zal er steeds vaker een blog online komen over die foodie die kijkt naar wat er allemaal wél kan. Het omdenken zeg maar. Want wat er kan er veel!

Genieten met een kopje koffie (of thee) in het zonnetje, een snorrend poezenbeest (of kwijlende hond voor mijn part) op je schoot, een heerlijk verse bruine boterham met kaas (of oats in amandelmelk) enz enz. Er zijn zo waan-zin-nig veel geniet momentjes in het leven! En ook al zit het soms tegen, mijn kracht en uitdaging ligt er in om om te denken. Dus het snijden van uien gaat niet? Lang leve de voorgesneden uien in de winkel (of je partner die voor jou gaat janken). Het is misschien niet altijd keuze nummer 1, maar keuze nummer 2 of 3 is beter dan structureel kiezen voor friet (ik noem maar even wat).

Zo vind ik het ook super leuk om bestaande recepten om te bouwen naar mijn wensen en voedingspatroon. Het is niet zo moeilijk, als je maar durft. Ik hoop je te inspireren en te motiveren om vrijer te bewegen in de keuken en door het leven! Lekker boeien wat een ander daar van denkt.

Jij bent belangrijk, sterker nog jij bent het allerbelangrijkst! Dat is ook mijn missie: Zet jezelf op 1! Dat betekent niet dat je egoïstisch bent, maar dat je voor jezelf kiest en jezelf dus niet wegcijfert ten koste van de ander. Dat kost jou namelijk alleen maar en de ander valt het echt niet op hoe hard jij werkt of loopt.

Dus: Zet jezelf op 1!