Frisse rode kool salade

frisse rode kool salade

Deze frisse rode kool salade is mijn bijdrage aan de Maarpril editie van de Swiepswoepswap.

Frisse rode kool salade

Nu klinkt Maarpril natuurlijk een beetje gek. Normaliter heb je als swiepswoepswapper een maand de gelegenheid om je bijdrage te leveren, maar de omstandigheden waren er naar om deze termijn te verlengen. Zodoende is Maarpril geboren. Ik werd gekoppeld aan Miss Mandy (de organisator) herself! Hoe leuk! Ik maakte al eens haar Rode-koolburgers en heb dit keer wederom voor een gerecht met rode kool gekozen. Namelijk een super simpele salade, die denk ik ook best fris is. Daar heb ik uiteraard weer mijn eigen draai aan geswiepswoepswapt (leuke tongbreker ook, probeer dat eens 10x te zeggen met een paar wijntjes op haha. Misschien leuk idee voor een corona-zoomborrel?) en zo is de frisse rode koolsalade ontstaan. Zo heb ik deze  frisse rode kool salade niet gemasseerd, maar heel fijn gesneden, lang leven de keukenmachine! Wil je nou het originele recept bekijken, check dan vooral even deze super simpele salade.

Swiepswoepswap

Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik een ferfent deelneemster ben aan deze foodblogswap. Inmiddels staan er al meerdere gerechten van medefoodies op deze site, uiteraard met een Esther twist daaraan gegeven. Wat te denken van deze superfijne Kippendijfilet met witlof uit de oven of Pasta met citroen en aubergine. Zo leuk om inspiratie op te doen bij de collega foodies!

Ideale salade voor bij een bbq!

Deze lekkere salade met rode kool en appel doet het trouwens ook waanzinnig goed bij de bbq. Serveer bijvoorbeeld bij de deze verrukkelijke Saltimbocca! Nog een fijn voordeel van deze salade is dat deze echt binnen 5 minuten op tafel staat en meer tijd wil je toch niet doorbrengen in de keuken op zo’n mooie zomerse dag?

Goed wat heb je nodig voor deze frisse rode kool salade?

  • 150 gram fijngesneden rode kool
  • 1 geraspte appel
  • 2 el citroensap
  • 1 el kokosrasp
  • 25 gr gewelde rozijnen
  • 2 el geitenyoghurt
  • 2 tl fijngesneden munt
  • 1 tl honing
  • peper naar smaak

Wat ga je doen?

  1. Meng de fijngesneden rode kool met de geraspte appel, 1 el citroensap, kokosrasp, rozijnen.
  2. Vervolgens maak je een dressing van de geitenyoghurt, fijngesneden munt, honing, peper en 1 el citroensap.
  3. Mocht je de salade niet direct serveren, dek dan de salade af met folie en zet weg in de koeling. Meng vlak voor het serveren de dressing door de salade en garneer met wat muntblaadjes en dan lekker van genieten!

Uiteraard kun je de geitenyoghurt vervangen door gewone yoghurt of Griekse yoghurt. Ik heb zelf een intolerantie voor koe zuivel, dus vandaar deze keuze.

Mocht je nou zin hebben in een andere salade, dan kan ik je deze Bieten-bramensalade ook van harte aanbevelen!

Over Esther 189 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.