Gezonde leeuwen 2.0 met gepofte rijst dit keer!

gepofte

Als fervent sushi liefhebber eten we regelmatig bij Sushi Today. Wat heeft dat nou weer met ‘gezonde leeuwen’ te maken, ik hoor het je haast denken.. Nou dat zal ik je vertellen. Nadat je overheerlijk van de sushi en sashimi hebt gesmuld, kun je je tegoed doen aan het enorme toetjesbuffet. Dat laat ik eigenlijk altijd links liggen, behalve als er gepofte rijstblokken in chocolade liggen. Daar kun je me bijna voor wakker maken… Na de sushi dan.. En al tijden heb ik in m’n hoofd zitten dat ik dat zelf eens wil maken.

Gepofte rijst

Nu liep ik laatst door de supermarkt en ik mag graag even snuffelen in het bioschap en daar zag ik zowaar een zak gepofte rijst liggen.. Die is voor mij dacht ik en belande vervolgens in mijn voorraadkast. Tot vandaag! Ik heb er hapklare lekkere brokken gepofte rijst met chocolade en meer lekkers van gemaakt. Daarbij heb ik me gebaseerd op het recept van de Gezonde leeuwen! En daar een nieuwe variatie op bedacht. Ik verzeker je, dat wordt weer smullen!

Wat heb je nodig voor 16 stukken?

 • 60 gram gepofte rijst
 • 2 el agavesiroop
 • 60 gram havermout
 • 6 el notenpasta
 • 60 gram rozijnen
 • 60 gram gemengde noten
 • 1 reep pure chocolade (meer dan 70%)

Hoe ga je het maken?

 • Verwarm de notenpasta en de agavesiroop ongeveer een minuutje op de hoogste stand in de magnetron.
 • Meng in een diepe kom de gepofte rijst, havermout, rozijnen en gemengde noten goed door elkaar heen en voeg vervolgens de vloeibare notenpasta met agavesiroop er door heen. Als het goed is wordt het nu een plakkerig ‘zooitje’.
 • Smelt de chocolade (au-bain-marie) en roer goed door het plakkerige geheel.
 • Bekleed een brownie vorm met een vochtig bakpapier en stort je beslag in de vorm. Druk goed aan in de vorm en zet minimaal een uur in de koelkast. De chocolade hard nu uit en als deze uitgehard is, kun je 16 stukken van de Gezonde Leeuwen 2.0 snijden.

Geniet van dit heerlijke stukje ‘guilty pleasure’ en deel ‘m vooral met je vrienden en familie!

 

Gezonde leeuwen 2.0 met gepofte rijst dit keer!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.