Goulash met paprika en aardappel

Goulash
Goulash met paprika en aardappel
Herfst is een tijd voor comfort food

De dagen worden korter, steeds vaker is het buiten een natte bende en dat vraagt wat mij betreft om comfort food. Goulash is wat dat betreft een gerecht wat in deze periode thuishoort. Kaarsjes aan, dekentjes op de bank en het huis gezellig maken. Een heerlijk geurende stoofpot of stoofsoep maakt het helemaal af wat mij betreft.

Goulash

Goulash is iets wat ik zelf eigenlijk nauwelijks maak. De laatste keer staat me nog helder voor de geest. Mijn toenmalige partner had zin in goulash en ik dacht, waarom niet. Ik zette de hele santenkraam op het vuur en liet de boel lekker pruttelen. De deksel van de pan sloot dusdanig goed af dat ik de aangebrande vleesresten pas rook toen ik ging kijken in de pan…  Misschien dat het daarom even heeft geduurd (jaartje of twintig…) dat ik het weer eens aandurfde.

Inmiddels heb ik al weer wat jaartjes extra kookervaring en weet ik dat je ook stoofpotjes wel even in de gaten mag houden. Deze goulash is bijzonder goed gelukt al zeg ik het zelf en ik deel het recept graag met je!

Wat heb je nodig?

 • 300 gram uienringen
 • 550 gram runderpoulet
 • 3 theelepels Zwolsche Stoofkruiden (of andere stoofkruiden)
 • 3 eetlepels tomatenpuree
 • 350 gram boerensoepgroente
 • 500 ml heet water
 • 100 ml druivensap
 • 3 paprika’s (in blokjes gesneden)
 • 500 gram aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • peper naar smaak
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • roomboter om in te bakken

Wat ga je doen?

 1. Smelt de roomboter in een stevige braadpan en braad de runderpoulet rondom aan. Voeg de uienringen toe en bak dit een paar minuten mee.
 2. Vervolgens voeg je de stoofkruiden, tomatenpuree, boerensoepgroente, heet water en druivensap toe. Roer goed door en laat dit vervolgens een uur of twee pruttelen op een zacht vuurtje. Roer af en toe door en houd het vochtniveau in de gaten. Voeg eventueel nog wat extra water toe.
 3. Na twee uur prutteltijd voeg je de blokjes paprika en aardappel toe. Ook mag het knoflookpoeder er bij. Laat dit geheel nog een half uurtje pruttelen en breng daarna op smaak met peper en balsamicoazijn.

Serveer deze goulash met een lekker knapperig stukje brood en geniet er van!

Goulash

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.