Green vegan cupcakes

green vegan cupcakes
green vegan cupcakes

Green juice

Begin 2018 ontdekte ik Green Juice. Een pot met groen poeder met 26 (inmiddels 29) ingrediënten. Zoals Super Foodies zelf zeggen:

“Een unieke mix van de beste natuurlijke ingrediënten uit de aarde en oceaan die jouw dagelijkse basisbehoefte aan voedingsstoffen bevat”

Bij toeval ontdekte ik dit poeder, ik was op zoek naar iets wat mijn energielevel iets zou verhogen. En ik had al van alles geprobeerd met onvoldoende resultaat. Ik ga heel eerlijk zijn: Green juice is niet lekker, je lost een theelepel poeder op in water (of jus ‘d orange of yoghurt) en werkt het naar binnen. Mijn favoriet is door de yoghurt, dan proef je het haast niet meer door de granola en het fruit dat ik er bij eet. Lief roert het het liefst door de jus d’orange.

Gek genoeg ging de energie omhoog na een maandje gebruiken van deze Green Juice. Maar blijven gebruiken dus, ook al is het niet lekker. Saillant detail ook: sinds het gebruik van deze Green Juice is mijn weerstand goed omhoog gegaan. In 1,5 jaar niet verkouden geweest, tot het moment dat ik wat lakser werd met het gebruik van de Green Juice, toen werd ik genadeloos afgestraft. Deze blog is trouwens niet gesponsord, ik ben gewoon enthousiast over het product!

Recepten

Er verstreken een paar maanden en ik kreeg een leuk receptenboekje opgestuurd van Super Foodies, met daarin 20 recepten met gebruik van Green Juice poeder. Variërend van smoothies tot salades en baksels in between. Mijn favoriet zijn de Green vegan cupcakes. Ik maak ze regelmatig, zeker als er weer bananen liggen te verpieteren op de fruitschaal. Wat ik over heb, vries ik in. Lief neemt ze vaak mee naar het werk en ik heb inmiddels gehoord dat een paar van zijn (oud-)collega’s deze cupcakes ook prima te hachelen vinden.

Dus heb je een pot green juice in huis? Dan heb ik hier een lekker recept voor je! Heb je het niet in huis, dan kun je het recept natuurlijk ook maken, dan zijn ze niet ‘green’, maar evengoed erg lekker!

green vegan cupcakes
green vegan cupcakes

Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?

 • 100 gr kokosolie (gesmolten)
 • 3 (over)rijpe bananen
 • paar el (plantaardige) melk (gebruik je gewone melk, is het niet meer vegan)
 • 75 gr palmsuiker (of gewone suiker)
 • 2 tl vanille extract
 • 200 gr speltmeel
 • 3 el Green Juice poeder (optioneel)
 • 1 tl baking soda
 • 1 reep pure chocolade, fijngehakt

Wat ga je doen?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cupcakevorm in, als je een siliconen vorm gebruikt is dit niet nodig.
 2. Meng kokosolie, bananen en melk in de blender (of keukenmachine) tot een glad mengsel. Voeg suiker en vanille extract toe. Doe het geheel over in een beslagkom en roer het speltmeel, Green Juice poeder en baking soda voorzichtig door het beslag. Roer als laatste de fijngehakte chocolade door het beslag. Vind je het beslag te dik, dan kun je nog wat extra melk toevoegen.
 3. Verdeel over de bakvorm en bak af in 20 tot 25 minuten.
 4. De cupcakes bewaar je in de koelkast of in de vriezer.
green vegan cupcakes
green vegan cupcakes

Geniet er van, en mocht je nu een ander verantwoord tussendoortje willen maken, probeer dan eens de High proteïne Amandel muffins.

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.