Groene soep van prei, broccoli en doperwten

Groene soep

Deze groene soep is een voedzame soep zonder rommel. Groente, bouillon en eventueel top je ‘m af met room en bv zalmsnippers. Gezond, snel en lekker!

Eind mei besloot ik om Intermittent Fasting een kans te geven. Ik las er veel goede dingen over, zo zou het veel doen voor je gewichtsbeheersing. De reden dat ik begon was pijnbestrijding. Het idee is namelijk dat je lichaam meer tijd heeft om cellen te vernieuwen dan voedsel te verteren tijdens het vasten. Klonk logisch. Ik besloot om 16 uren te vasten en in een tijdvak van 8 uren te eten. Ik viel geen gram af en voor mijn pijn deed het helemaal niets. Totdat ik ging lunchen met (groene) soep.. Maar ja ontbijten met soep is ook zoiets.. Na 3 weken heb ik de handdoek in de ring gegooid voor wat betreft Intermittent Fasting en ben ik meer warm gaan eten.

Warm eten

Wat mij wel helpt is vaker warm eten! Dat betekent voor mij dus ontbijten met warme pap, lunchen met (een groene) soep en ‘s avonds al dan niet een warme maaltijd. En hoewel ik dol ben op geitenyoghurt met granola heb ik dat ook maar even geparkeerd. Waarom? Koude gerechten kosten je lichaam veel energie. Als je weinig energie hebt, zoals ik, dan voel je dat doormiddel van de zogenaamde dips! Sinds een week ontbijt ik met speltpap, lunch ik met soep of eet ‘s avonds warm. Groentesapjes en dergelijke laat ik eerst op kamertemperatuur komen voordat ik deze drink.

Gevolg? Een buik die rustiger is en gek genoeg werkt dat beter voor de lijn. De lijn gaat naar beneden, terwijl ik genoeg eet. Eet ik echter weer meer ‘koude’ gerechten, dan zie ik dat direct terug. Maf hé? Het grappige is trouwens dat mijn acupuncturist al een poos roept dat ik ‘koude’ moet vermijden. Nu heb ik dat dus aan den lijve ondervonden!

Groene soep

Deze soep is ontstaan toen ik geen inspiratie noch energie had en door de supermarkt liep. Ik griste een zakje broccoliroosjes, prei en doperwten bij elkaar en bedacht dat ik thuis wel zou kijken hoe en wat. Nu houd ik (en mijn lichaam) van simpel eten. En deze combinatie blijkt briljant te zijn! Vol smaken door het hartige van de prei en het zoetje van de doperwt. Heerlijk!

Wat heb je nodig voor een pan soep?

  • 400 gram broccoliroosjes
  • 250 gram fijngesneden prei
  • 200 gram doperwten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1,5 liter gekookt water
  • 15 ml olijfolie

Hoe maak je de groene soep?

  1. Als eerste verhit je de olijfolie in een pan en fruit de prei aan, totdat deze geslonken is.
  2. Voeg vervolgens de doperwten en broccoliroosjes toe en blus af met water.
  3. Als laatste mag het groentebouillonblokje er bij en je laat de soep pruttelen voor een kwartiertje.
  4. Daarna laat je de staafmixer er op los en pureer je de soep tot een egale massa.
  5. Serveer de groene soep nu in een mooie kom.

Zelf heb ik de soep gegarneerd met een scheut kookroom en wat zalmsnippers. De keuze is natuurlijk aan jou, wat jij lekker vindt en of je de soep al dan niet vega(n) wilt houden. Want uiteindelijk ben jij de chef!

Wil je nou een andere soep? Neus dan hier even rond: Soep.

Over Esther 175 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.