Hartige spinaziequiche

Hartige spinaziequiche

De 8e editie van de Swiepswoepswap is alweer een feit! En al 8 keer ben ik er bij en draag ik mijn Swoepje bij. Dit keer met een heerlijk hartige spinaziequiche!

Dit keer werd ik gekoppeld aan Annemieke van Miss Baxels en al gauw kwam ik bij de hartige taart met spinazie en zongedroogde tomaatjes uit.  Annemieke heeft een eigen moestuin en houdt van lekker koken en bakken. En bij het recept voor deze hartige taart moest ik een beetje grinniken.. Een beetje dit, zakje van dat.. Kijk ik houd er van! Maar ik weet dat bijvoorbeeld manlief hiervan in paniek raakt en dus maar friet gaat halen als hij dat zou moeten koken. Ieder zo z’n ding. Van de hartige taart heb ik een hartige spinaziequiche geswoeperd. Ik gebruikte een kant en klaar deeg, verruilde de beschuiten voor paneermeel en verving zo nog wel meer ingrediënten en swapte er nog wat kappertjes overheen.
Het resultaat was een verrukkelijke spinaziequiche!

Wat heb je nodig voor deze hartige spinaziequiche?

  • 1 rol hartige taart- quichedeeg van Tante Fanny
  • 500 g verse spinazie
  • 2 el paneermeel
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el kappertjes
  • 100 g schapenfeta
  • 6 eieren
  • 200 g haverspread met kruiden
  • 15 g kruidenmix van salie, rozemarijn en tijm
  • 1 el olijfolie

Hoe maak je deze spinaziequiche?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden. Vervolgens bekleed je een quichevorm met het deeg en strooit de paneermeel over de bodem.
  2. Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes fijn en leg die over de met paneermeel bedekte bodem en strooi de kappertjes er overheen.
  3. Daarna verhit je olijfolie in de pan en wok je de spinazie aan tot deze geslonken is. Giet vervolgens af in een vergiet en knijp een beetje uit met de bolle kant van een lepel, zodat het meeste vocht er uit is.
  4. Verdeel de spinazie vervolgens over het deeg.
  5. Daarna klop je de eieren los met de haverspread en de fijngehakte salie, rozemarijn en tijm. Giet over de spinazie heen.
  6. Snijd de schapenfeta in blokjes en verdeel over de quiche. Daarna nog 45 minuten in de oven en smullen maar!

Ben jij nou benieuwd naar mijn andere bijdragen van de Swiepswoepswap? Kijk dan even hier!

Over Esther 175 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.