Hartige taart met asperges en zalm

Hartige taart met asperges en zalm

In het asperge seizoen kan een hartige taart met asperges (en zalm) natuurlijk niet ontbreken in het aanbod van Esther’s Keuken.

Zo maak je eigenlijk nooit gerechten met asperges en zo schud je de Quiche met witte asperges of de Pasta met gegrilde asperges en zalm uit je mouw. Nou ja soort van. Vandaag komt daar de hartige taart met asperges en zalm bij. Ik houd gewoon waanzinnig van die combinatie van witte asperges en verse zalm. Of gerookte zalm. Eigenlijk gewoon zalm. En deze hartige taart vandaag is super simpel en staat na een paar minuutjes voorbereiden en een half uurtje oven tijd op tafel. Ik zeg smullen!

Zelf maak ik altijd gebruik van geschilde witte asperges. Dat kost wat meer, maar scheelt mij a) een bak frustratie, b) een hoop pijn in m’n handen en c) scheelt me waarschijnlijk wat wondjes aan m’n handen. En dat laatste ga ik je nu iets over vertellen.

Focus

Als je me al wat langer volgt hier of bv op Instagram dan weet je (misschien) dat ik een energieprobleem heb. Dit wordt veroorzaakt door de fibromyalgie en een restje burnout. We gaan stapje voor stapje vooruit, maar er zijn dagen dat tandenpoetsen al een hele uitdaging en beproeving is. Als ik zo’n dag heb kan ik me beter verre houden van alles wat scherp is en focus behoeft. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik bij de huisartsenpost sta, omdat ik me in m’n vingers heb gesneden en het stopt niet met bloeden.

Ik heb daarom 2 messensets op m’n aanrecht staan. Een goede messenset die vlijmscherp is en een oud en bot messenset. Die laatste gebruik ik als ik iets moet snijden maar van te voren al weet dat ik snel afgeleid ben en het dus wel eens mis kan gaan. Als het even kan geef ik m’n snijwerk dan ook uit handen, maar manlief is niet altijd in de buurt. Vandaar in dit geval dus de voorgeschilde asperges. Probeer ik het zelf dan houd ik geen handen én asperges meer over. En dat zou echt super zonde zijn!

Op dit soort dagen kies ik dus voor een alternatief, misschien financieel niet de beste en er zullen heus wat vitamientjes verloren gaan, maar het is altijd nog beter dan weer naar de frietboer, ja toch?

Laten we die hartige taart met asperges en zalm maar in elkaar gaan fietsen, van dat geklets heb ik trek gekregen!

Wat heb je nodig voor de hartige taart met asperges en zalm voor 2 personen?

 • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
 • 600 g geschilde witte asperges
 • 125 g verse feta (óf schapenkaas)
 • 75 g crème fraîche
 • 200 g zalmfilet (al dan niet op de huid)
 • paar takjes  verse tijm
 • peper gemalen

Hartige taart met asperges en zalm

Hoe maak je nou een hartige taart met asperges en zalm?

 1. Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden en leg je de bladerdeeg op een bakplaat. Laat het velletje bakpapier er vooral onderzitten.
 2. Vervolgens koop je de asperges voor 5 minuten. Ze zijn dan beetgaar. Laat ze goed uitlekken en ga verder met de volgende stap.
 3. Smeer het bladerdeeg in met de crème fraiche en bestrooi daarna royaal met peper.
 4. Leg daarna de asperges op het bladerdeeg en verdeel de verse feta over het deeg.
 5. Snijd als laatste de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en verdeel over de hartige taart. Top af met wat verse takjes tijm en schuif in de oven.
 6. De hartige taart met asperges en zalm heeft een klein half uurtje nodig en daarna kun je aanvallen!

Superlekker met een koel glas Grüner Veltiner.

 

Hartige taart met asperges en zalm

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.