Hartige worteltaart met geitenkaas

hartige worteltaart met geitenkaas

In Esther’s Keuken zijn we dol op hartige taarten en quiches. Ook staan er meerdere recepten met wortel op de website, zoals bijvoorbeeld de topper Worteltjestaart afgetopt met chocola. In dit recept komt alles samen in een hartige worteltaart met geitenkaas. Ik gebruikte hiervoor regenboogwortels, maar winterpeen of bospeen gaat natuurlijk net zo goed!

Het is natuurlijk geen verrassing dat er hier regelmatig een quiche of hartige taart op tafel komt te staan. En wortel gebruik ik eigenlijk ook regelmatig in de keuken, maar nog niet in een hartige taart. Dat werd natuurlijk de hoogste tijd! En zo kwam het dat deze hartige worteltaart met geitenkaas is ontstaan. Easy peasy en super lekker! Zo nu en dan liggen de regenboogwortels in de winkel en dat ziet er dan natuurlijk extra feestelijk uit. Je kunt deze hartige taart ook met gewone bospeen of winterwortel maken. Ook zou je de harde geitenkaas kunnen vervangen door een kaas die beter bij jouw smaak past. En zo simpel kan het dus zijn!

 

Wat heb je nodig voor een hartige worteltaart met geitenkaas?

  • 1 pakje bladerdeeg van bv Tante Fanny
  • 600 g (regenboog)wortels
  • 2 el roomboter
  • 2 uien in ringen gesneden
  • verse tijm
  • 4 eieren
  • 100 g harde geitenkaas
  • 125 ml (kook)room
  • zwarte peper

En hoe maak je nu deze hartige taart?

  1. Allereerst slinger je de oven aan op 180 graden, zodat deze even kan voorverwarmen. Daarnaast halveer je de (regenboog)wortels en gaar je deze even een minuut of 5 in kokend water. Laat ze goed uitlekken.
  2. Vervolgens smelt je de roomboter in de pan en fruit je de uien aan met tijmblaadjes van 2 takjes. Laat de uien zacht worden op laag vuur.
  3. Ondertussen bekleed je een ingevette quichevorm met het bladerdeeg en prik je een paar gaatjes in de bodem. Leg er een vel bakpapier op en stort er een vulling op die je gebruikt voor blind bakken. Bijvoorbeeld gedroogde peulvruchten. Let er wel op dat je deze daarna niet meer kunt consumeren! Schuif de quichevorm zo’n 10 minuten in de oven en laat het deeg ‘blind bakken’.
  4. Terwijl het bladerdeeg vast voorgaart in de oven kluts jij de eieren los met (kook)room en breng je deze op smaak met peper. Snijd ook de harde geitenkaas fijn.
  5. Nu mag de quichevorm uit de oven en haal je voorzichtig de blindbakvulling er uit. Gooi het velletje bakpapier weg en leg de gebakken uien op de bodem. Vervolgens giet je het room-kaasmengsel er overheen en schik je de gegaarde wortel er tussen en garneer je met de fijngesneden geitenkaas. Leg er een paar takjes tijm tussen en de hartige worteltaart met geitenkaas mag nog 25 minuutjes in de oven.

 

Geniet er lekker van! Laat je me hieronder weten wat je van deze hartige worteltaart met geitenkaas vindt? Dat vind ik hartstikke leuk namelijk!

Over Esther 154 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.