Het beste recept voor Boeuf Bourguignon

beste recept boeuf bourguignon

Vandaag heb ik het beste recept voor Boeuf Bourguignon voor je! Eenvoudig voor te bereiden en geloof me de volgende dag is de Boeuf Bourguignon nog véél lekkerder!

Toen de bonuskinderen nog klein waren vierden we vaak Kerst met de hele familie. Cadeautjes onder de boom en lekker eten. Meestal organiseerde ik dat, dan weet ik tenminste wat ik eet haha en heb ik de regie. En de laatste jaren was de Boeuf Bourguignon dé favoriet. En dat eigenlijk heel fijn. Want 2 dagen van te voren zet je deze verrukkelijke stoofpot op het vuur en een half uurtje van te voren ga je verder bij stap 6. Ideaal. Inmiddels heb ik het beste recept voor deze Boeuf Bourguignon ontwikkeld en ik ga ‘m met je delen vandaag!

Tip!

Wel wil ik je meegeven om echt niet te bezuinigen op de wijn. Dit proef je namelijk! Je hoeft echt geen 15 euro uit te geven aan een fles wijn, maar echt beloof me om niet de goedkoopste wijn uit het schap mee te trekken. Tenzij dat toevallig je favoriete rode wijn is natuurlijk. Het gaat me er namelijk om dat je jezelf verwend met goede producten. Want echt, een goedkope zure rode wijn komt je stoofpot niet ten goede. En dat is echt zonde van dit top recept!

En dan nog een kleine variatietip: gooi er eens een pond krieltjes doorheen. De smaak van de boeuf bourguignon gaat helemaal in de aardappel zitten, zo ontzettend goed is dat!

beste recept boeuf bourguignon

Wat heb je nodig voor deze Boeuf Bourguignon?

  • 1 kg runderlappen, in stukken van ongeveer 2×2 cm
  • 300 g uien, gesnipperd
  • 250 g winterpeen, in plakjes
  • 750 ml volle rode wijn
  • 250 g spekblokjes
  • 140 g tomatenpuree
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 30 g peterselie
  • 250 g champignons, in plakjes gesneden
  • 320 g zilveruitjes (potje)
  • roomboter
  • peper naar smaak
  • optioneel runderbouillonblokje

Hoe maak je nou het beste recept voor Boeuf Bourguignon?

  1. De runderlappen laat je eerst een half uurtje acclimatiseren op kamertemperatuur, voordat je deze in blokjes van ongeveer 2×2 cm snijdt. Dep daarna droog met een keukenpapiertje en bestrooi royaal met peper.
  2. Bak vervolgens de spekblokjes uit in eigen vet en voeg daarna de gesnipperde uien toe. Laat de uien een paar minuten meebakken en schep dan de pan leeg, laat wat bakvet achter.
  3. Smelt vervolgens nog wat roomboter er bij in de pan en bak de blokjes runderlappen rondom bruin. Voeg vervolgens het spek-/uimengsel toe. Bak de tomatenpuree een minuutje mee en voeg daarna winterpeen toe. Blus af met de wijn en breng zachtjes aan de kook. Voeg eventueel nog een runderbouillonblokje toe.
  4. Bind de tijm, laurierblaadjes en de helft van de peterselie bij elkaar met een stukje keukentouw. Voeg dit  toe aan het vlees. Laat nu minimaal 2,5 uur zachtjes stoven.
  5. Veeg de champignons schoon, halveer ze eventueel en voeg ze toe in de pan, samen met de uitgelekte zilveruitjes. Laat nog een half uurtje pruttelen.
  6. Breng – desgewenst – de boeuf bourgignon op smaak met peper en zout.  Vis je kruidenbuiltje er uit.

Serveer met fijngehakte peterselie en een knapperig stokbrood of lekkere dikke frieten.

Mocht je nu zin heb in een snelle stoofpot dan kan ik je van harte de Kipstoof met aubergine en aardappel of de Visstoof met venkel aanbevelen!

Over Esther 154 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.