Hoofdmaaltijd

zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel uit de oven met zoete aardappel

Zo nu en dan krijg ik het op m'n heupen en moeten de restjes op. De vriezer leeg en de ...
Verder Lezen
kofte

Köfte van linzen

Köfte is van origine een vleesgerecht, maar wist je dat je köfte dus ook kunt maken van linzen? Hieronder deel ...
Verder Lezen
stoofpot met spek & venkel

Stoofpot met spek & venkel

Nu weet ik niet hoe het met jou zit, maar in de winter heb ik zelf meer behoefte aan stamppot ...
Verder Lezen
boerenkoolfrittata

Boerenkoolfrittata met gerookte kip

Van de zomer won ik bij een winactie een jaarabonnement op Paleomagazine. Ik was me al een beetje aan het verdiepen ...
Verder Lezen
pompoenquiche

Pompoenquiche

Pompoenquiche stond nog niet in de collectie Hartige taarten en quiches. Vandaag brengen we daar verandering in! In Esther's Keuken zijn ...
Verder Lezen
tagliatelle

Tagliatelle met venkel en shitake

Tagliatelle gebruikte ik eerder al eens als vervanger van bami in Ba­mi met spits­kool en ge­hakt. Dat was reuze handig, maar ...
Verder Lezen
Pompoen-broccolisoep

Pompoen-broccolisoep

Vandaag heb ik een pompoen-broccolisoep voor je, die eigenlijk te simpel is voor woorden, maar toch ga ik 'm met ...
Verder Lezen
aaredappel-bieslookpuree

Aardappel-bieslookpuree met geroosterde groente en groenteballetjes

Aardappel-bieslookpuree Als jong volwassene was tijd misschien nog wel kostbaarder dan tegenwoordig. Voor mijzelf koken moest vooral snel gebeuren. Maar ...
Verder Lezen
quiche met uien en abdijkaas

Quiche met uien en abdijkaas

Mensen die mij wat langer kennen, weten inmiddels dat ik niet met de mode en/of hype van het moment meeloop ...
Verder Lezen
pasta

Pasta met citroen en aubergine

Voor de #swiepswoepswap editie november ben ik gekoppeld aan Domaine Malpas Kookt. Zij hebben een kleinschalig vakantieverblijf in het zuiden ...
Verder Lezen
suddervlees met mosterd

Suddervlees met mosterd a la Jamie

In Esther's Keuken zijn we dol op suddervlees. De kids vinden het ook heerlijk, dus tegenwoordig mag ik flinke hoeveelheden ...
Verder Lezen
Preiquiche

Preiquiche

In de categorie Hartige taarten en quiches hadden we nog geen preiquiche. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Prei ...
Verder Lezen
rosti-wortelschotel

Rösti-wortelschotel

Al jaren maak ik een aardappel-wortelschotel. Super super simpel en de kinderen zijn er dol op! De laatste keer heb ...
Verder Lezen
kerriespruitjes

Kerriespruitjes a la Esther

Kerriespruitjes Kerriespruitjes ken ik via een inmiddels oud collegaatje van mij. En dit gerecht maak ik inmiddels al jaren! Het ...
Verder Lezen
Auberginequiche

Auberginequiche

Het zal inmiddels geen geheim zijn dat we in Esther's Keuken dol zijn op quiches en hartige taarten. Een auberginequiche ...
Verder Lezen
Zuurkool-linzenstamp

Zuurkool-linzenstamp

De Allerhande app van Appie is echt super voor je inspiratie! Zo ben ik ook op deze zuurkoolstamppot gekomen met ...
Verder Lezen
Goulash

Goulash met paprika en aardappel

Herfst is een tijd voor comfort food De dagen worden korter, steeds vaker is het buiten een natte bende en ...
Verder Lezen
Kipstoof met aubergine en aardappel

Kipstoof met aubergine en aardappel

Deze kipstoof is geïnspireerd op het recept van Familie over de Kook. Zij deelden hun versie via Instagram en ik had ...
Verder Lezen
Pompoensoep met zoete aardappel

Pompoensoep met zoete aardappel

Een jaar of twee geleden heb ik een detoxweek gedaan volgens het programma van The Green Happiness. Op de eerste dag ...
Verder Lezen
Zalmfilet in tomatensaus

Zalmfilet in tomatensaus

Zalmfilet in een makkelijke ovenschotel, what's not to like? Met een beetje voorbereiding laat je de oven het werk doen ...
Verder Lezen
Zoete aardappelstamppot

Zoete aardappelstamppot met erwtjes

Soms heb ik echt een gigantische brainfog. Gewoon 0,0 inspiratie om een mooi verhaal te vertellen of een recept te ...
Verder Lezen
vegetarische mexicaanse bonensoep

Vegetarische Mexicaanse bonensoep

Na een periode minder gezond eten snakt mijn lichaam echt naar groente, fruit en vezels. Meestal heb ik dan een ...
Verder Lezen
Kippendijfilet met witlof uit de oven geswiepswapswoeperd

Kippendijfilet met witlof uit de oven

Kippendijfilet en witlof zijn de hoofdingrediënten van mijn bijdrage aan de 3e #swiepswoepswap van 2019. Misschien kun je je nog ...
Verder Lezen
Italiaanse bolognesesaus

Italiaanse bolognesesaus

Zoals ik gisteren al schreef in mijn blog over de Saltimbocca, doe ik (deels) mee aan de Italiaanse #14daagsefoodfotochallenge. Voor vandaag ...
Verder Lezen
Saltimbocca á la Esther

Saltimbocca met kip á la Esther

Bianca van Stylishbeeld organiseert vanaf vandaag een Italiaanse #14daagsefoodfotochallenge. Tijdens de vorige editie zag ik al allemaal hele mooie foodfoto's voorbij ...
Verder Lezen
Kikkererwtenquiche

Kikkererwtenquiche met bieten, witte kaas en rozemarijn

Zoals ik al wel eens eerder schreef, heeft mijn buurvrouw een moestuin. Dus regelmatig krijg ik wat groente toegestopt vers ...
Verder Lezen
Broccoliquiche

Broccoliquiche

Het voordeel van quiches (en fritatta's ook trouwens) is dat je er bijna alles in kunt mikken wat je nog ...
Verder Lezen
Bieten-bramensalade

Bieten-bramensalade

Op een zomerse dag wil ik niet zoveel tijd verspillen in de keuken. Het liefst ben ik dan de hele ...
Verder Lezen
Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika

Bloem­kool­qui­che met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

Inmiddels staan er al aardig wat Hartige taarten en quiches op de website. Ook al een variant met bloemkool, namelijk de ...
Verder Lezen
Jamies kip

Jamies kip

Jamies kip is een receptje dat in 2013 in Jamie Magazine stond. Aanvankelijk was het bedoeld als een gerecht voor ...
Verder Lezen
Chicory

Chicory the American way

Chicory, the American way, oftewel witlof op de Amerikaanse manier. Ken je die filmpjes van Tasty? Er wordt in een filmpje ...
Verder Lezen
Bami met spitskool en gehakt

Ba­mi met spits­kool en ge­hakt

Nu ben ik al geen held in het opvolgen van recepten zoals ze uitgeschreven zijn. Op de site van Albert Heijn ...
Verder Lezen
Andijvie quiche

Andijvie quiche

Andijvie eten we eigenlijk voornamelijk in een stamppot rauwe andijvie. De ene keer met uitgebakken spekjes en geraspte kaas (lekker ...
Verder Lezen
Swiepswoepswap risotto

Swiepswoepswap risotto

Swiepswoepswap, wat is dat? Collega foodblogger Mandy, van Mandy and More heeft een Swiepswoepswap challenge in het leven geroepen. Dit betekent ...
Verder Lezen
Asperges in een snelle pasta met zalm

Asperges in een snelle pasta met zalm

Asperges, ik ben er echt dol op! Maar eigenlijk eet ik ze veel te weinig en asperges klaarmaken doe ik ...
Verder Lezen
Orecchiette

Orecchiette in tomatensaus met kikkererwten

Orecchiette Orecchiette is een pastasoort waar ik tot voor kort nooit van had gehoord. Tot het moment dat Pauline van ...
Verder Lezen
Pastasalade met gerookte makreel en bietjes

Pastasalade met gerookte makreel en bietjes

Pastasalade Met name in de zomer ben ik dol op salades. Een pastasalade stond nog niet in mijn repertoire, dus ...
Verder Lezen
Rode-koolburger

Rode-koolburgers

Rode-koolburgers Een poosje geleden zag ik bij Mandy, van Mandy and More, heerlijke rode-koolburgers voorbij komen. Klik op "Mandy" en je ...
Verder Lezen
harde broodjes

Harde broodjes

Harde broodjes In het weekend houd ik er van om wat uitgebreider te ontbijten. Meestal laat ik bij mijn boodschappen ...
Verder Lezen
Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Spaghetti Vongole is denk ik by far een van mijn favoriete pastagerechten. Het doet me denken aan een heerlijke vakantie ...
Verder Lezen
Quiche met biet, zalm en zuivelspread

Quiche met biet, zalm en zuivelspread

Wie mij al eventjes volgt op (bijvoorbeeld) Instagram, weet dat ik dol ben op biet en quiches en hartige taarten ...
Verder Lezen
Hartige Broccoli-taart met Gruyère

Hartige Broccoli-taart met Gruyère

Het lijkt er een beetje op dat ik in mijn hartige taarten periode zit. Vandaag heb ik namelijk een recept ...
Verder Lezen
Vegetarische-courgettetaart-uit-het-Meal-Planning-Kookboek

Vegetarische courgettetaart uit het Meal Planning Kookboek

Zoals ik al schreef in mijn blog over de Stationskefta, heb ik mijzelf voorgenomen om op regelmatige basis uit mijn verzameling ...
Verder Lezen
Stationskefta met ei en tomaat

Stationskefta met ei en tomaat

Stationskefta met ei en tomaat is een typische snack die wordt verkocht op bus- en treinstations in Noord-Afrika en het ...
Verder Lezen
Preistamppotje met gegrilde Halloumi 2

Preistamppotje met gegrilde Halloumi

Halloumi is een Cypriotische geitenkaas, die ik voor het eerst ook heb gegeten toen ik op vakantie was op Cyprus ...
Verder Lezen
Wok vol groente en vis met een vleugje Bharat

Wok vol groente en vis met een vleugje Bharat

De meivakantie is in sommige delen van het land alweer afgelopen en zo ook voor mij. Vandaag ga ik weer ...
Verder Lezen
Snel en easy peulvruchten- en bonenschotel met courgette en chorizo!

Peulvruchten- en bonenschotel met courgette en chorizo!

Een paar weken geleden at mijn schoonvader mee en hij begon blij te glunderen toen ik hem deze peulvruchten- en ...
Verder Lezen
Snel & Easy Noodles met paksoi, peultjes en vegan ‘kip’stukjes

Snel & Easy: Noodles met paksoi, peultjes en vegan ‘kip’stukjes

Wokgerechten staan er om bekend dat ze snel, gezond en lekker zijn. Zo ook deze Noodles met paksoi, peultjes en ...
Verder Lezen
Snel en easy verse pastasaus maken zonder pakjes en zakjes!

Snel en easy: verse pastasaus maken zonder pakjes en zakjes!

Vroeger thuis aten we vaak macaroni met rode saus uit een pakje. Daar ging dan gehakt door en in een ...
Verder Lezen
Snel en easy pink pasta! Boordevol groente en binnen 15 minuten op tafel

Snel en easy: pink pasta! Boordevol groente en binnen 15 minuten op tafel!

Door de week moet het allemaal snel en easy. Niet teveel gedoe, wel heel lekker en vooral snel op tafel ...
Verder Lezen
groene

Pizza, maar dan anders! Met groene groente en wat mozzarella!

Bij pizza denk je vaak aan tomatensaus en heel veel kaas. Niet perse aan een pizza waar de groene groentes ...
Verder Lezen
Balkansoep

Balkansoep, een soep met pit!

Maanden geleden liep ik door een Arabische supermarkt en dan loop ik langs schappen met ingrediënten waar ik nog nooit ...
Verder Lezen
Supersnelle pasta! Binnen 15 minuten op tafel en met maar 4 ingrediënten! 3

Supersnelle pasta! Binnen 15 minuten op tafel en met maar 4 ingrediënten!

Deze supersnelle pasta stond al regelmatig op tafel, voordat ik lief leerde kennen ruim 12 jaar geleden. Toen was het ...
Verder Lezen
Havermoutquiche

Havermoutquiche met sperziebonen en rivierkreeftjes

In 2015 ontwikkelde ik deze havermoutquiche met sperziebonen en rivierkreeftjes. Aanleiding voor deze havermoutquiche was de maandelijkse rubriek Wat eten ...
Verder Lezen
pad thai

Haal Thailand in huis met deze Pad Thai á la Esther

Azië staat bekend om haar streetfood, spotgoedkoop en een ervaring die tijdens een backpacktrip niet mag ontbreken! Ook wij hebben ...
Verder Lezen
Bietjessoep met geitenkaas

Bietjessoep met geitenkaas

Bietjes, ook wel krootjes genoemd, ik ben er dol op! Gewoon gekookt en daarna aangebakken met een uitje bij de ...
Verder Lezen
gekarameliseerde witlof en geitenkaas

Pizza met gekarameliseerde witlof en geitenkaas.

Heb je dat ook wel eens dat je je koelkast vol hebt liggen omdat je een eetplanning hebt gemaakt en ...
Verder Lezen
Vissoep met spitskool en kokosmelk

Vissoep met spitskool en kokosmelk

In de zomer van 2015 werd ik benaderd voor een maandelijkse receptenrubriek voor het radioprogramma Hotel Christoffel. Dit werd uitgezonden ...
Verder Lezen
Uienquiche

Uienquiche

Op vrijdagavond eet bonuszoon mee. Het is dan wel een beetje de uitdaging om iets te koken wat hij lekker ...
Verder Lezen
Verse stevige tomatensoep

Verse stevige tomatensoep

Koning winter houdt aan .. dikke truien, sjaals, mutsen en handschoenen... Alles om maar een beetje warm te blijven. En ...
Verder Lezen
Spinaziesalade met munt en walnoten

Spinaziesalade met munt en walnoten

Er zijn dagen dat ik (te) laat lunch. En soms maak ik voor mezelf een super lekker broodje met bijvoorbeeld ...
Verder Lezen
Courgetti met warmgerookte zalm en avocado

Courgetti met warmgerookte zalm en avocado

Ieder jaar rond kerst bestellen we een kilo warmgerookte zalm. Het allerlekkerste als je deze warmgerookte zalm direct gebruikt. Natuurlijk ...
Verder Lezen
Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto

Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto

Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto stond in de 30 dagen vegetarisch challenge ook op het menu. Nu maak ik al regelmatig pasta ...
Verder Lezen
Vegetarische Toad in the hole

Vegetarische Toad in the hole

In de eerste week van de 30 dagen vegetarisch challenge staat de Toad in the hole op het menu. Van ...
Verder Lezen
Gebakken rijst met spek en ei

Gebakken rijst met spek en ei

Een tijdje geleden hadden lief en ik het plan om iedere week uit een ander kookboek te koken. Leuk idee, ...
Verder Lezen
Rucola-venkel stamp met paddenstoelenhachee

Rucola-venkel stamp met paddenstoelenhachee

In het begin van onze 30 dagen vegetarisch eten challenge stond de Rucola venkel stamp met paddenstoelenhachee op het menu ...
Verder Lezen
Couscous met avocado en kerriecrème

Couscous met avocado en kerriecrème

Soms kom je echte pareltjes tegen! Deze couscous kwam ik tegen in een kookboekje dat ik vond in de LIDL. En ...
Verder Lezen
Bloemkooltaart met bieslook

Bloemkooltaart met bieslook

Sinds een poosje bestel ik regelmatig mijn boodschappen online via Picnic. Picnic opereert nog niet landelijk, maar gelukkig wel in ...
Verder Lezen
Risotto met witlof, champignons en geitenkaas

Risotto met witlof, champignons en geitenkaas

Daar gingen we dan. 30 Dagen vegetarisch eten. Een idee van manlief, hoewel we eigenlijk al regelmatig vegetarisch eten. Voor ...
Verder Lezen
Beet Wellington

Beet Wellington

In de tweede helft van 2017 hebben lief een poging gedaan om 30 dagen volledig vegetarisch te eten. Op zich ...
Verder Lezen