Jamies kip

Jamies kip

Jamies kip is een receptje dat in 2013 in Jamie Magazine stond. Aanvankelijk was het bedoeld als een gerecht voor de kersttafel, maar door een simpele aanpassing is het een supersnelle stoof geworden, die binnen een kwartiertje op tafel staat. En dat is dan weer ideaal als je wel lekker en gezond wilt eten, maar geen puf meer hebt om uren in de keuken te staan. Wat mij betreft is dit recept dan ook weer een absolute winnaar, aan die puf ontbreekt het mij nog wel eens haha.

Linzen zitten boordevol vezels en voedingsstoffen, maar eerlijk gezegd vind ik ze ook gewoon lekker. Ik gebruik ze ook graag in de peulvruchten- en bonenschotel met courgette en chorizo! Maar vandaag dus in de supersnelle stoof Jamies kip.

Wat heb je nodig voor Jamies kip (2 tot 3 personen)?

  • 350 gram kippendijfilet in blokjes of reepjes gesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 75 ml droge witte wijn
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 el. kappertjes
  • 400 gram gekookte linzen
  • peper naar smaak

Wat ga je doen?

  1. Verhit een eetlepel olijfolie en een eetlepel roomboter in de wok. Bak de kipblokjes aan met wat peper tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.
  2. Strooi er nog wat oregano overheen en blus af met de witte wijn. Laat de wijn een paar minuutjes inkoken en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
  3. Laat dit een minuut of 10 sudderen en voeg op het laatst de linzen en de kappertjes toe. Nog een paar minuutjes mee warmen en je kunt aan tafel.
  4. Serveer met een knapperig brood.

 

 

Jamies kip

 

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.