kerriespruitjes
Hoofdmaaltijd,  Recepten,  Vlees

Kerriespruitjes a la Esther

Kerriespruitjes

Kerriespruitjes ken ik via een inmiddels oud collegaatje van mij. En dit gerecht maak ik inmiddels al jaren! Het recept pak ik er al tijden niet meer bij en zo kan het voorkomen dat er wel eens wat weg valt of wat bij komt qua ingrediënten. Hieronder heb ik het recept uitgewerkt van de laatste keer dat ik de kerriespruitjes maakte.

Nu zijn spruitjes een groentesoort die zeker niet bij iedereen in de smaak valt. Zo weet ik uit verhalen dat mijn moeder de spruitjes vroeger at met een flinke lading pindakaas, maar zelf at ik ze met flink wat suiker. Want joh die tot snot gekookte dingen waren niet te hachelen. Inmiddels is dat wel veranderd en ben ik echt dol op spruitjes. Op de pizza, in de stamppot of dus in kerriespruitjes.

En jij? Houd jij van spruitjes? Laat het me vooral weten, en zo ja, ook wat je favoriete recept is met spruitjes!

Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?

  • 1 kg spruitjes (schoongemaakt)
  • 500 gram aardappels (geschild en in blokjes)
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 prei (fijngesneden)
  • 1 paprika (in blokjes gesneden)
  • kerrie naar smaak
  • tijm naar smaak
  • sambal naar smaak
  • mosterd naar smaak
  • scheutje kookroom

Wat ga je doen?

  1. Kook de spruitjes en aardappels beetgaar in een minuut of tien.
  2. Bak ondertussen de spekreepjes uit in een braadpan. Voeg daarna de prei en paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Gooi lekker wat kerriepoeder er overheen en bak mee.
  3. De (afgegoten) spruitjes en aardappelblokjes mogen er bij. Evenals de tijm, mosterd, sambal en kookroom. Doe dit naar smaak. Meng het geheel goed, zodat de smaken goed verdeeld zijn en alles goed is doorgewarmd.

Eet smakelijk! Spruitjes, maar dan anders!

Mocht je deze kerriespruitjes gaan maken, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: