Kip cacciatore met orecchiette

kip cacciatore

Dit verrukkelijke recept van kip cacciatore met orecchiette is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Het komt uit zijn boek 15 minuten, al vraag ik serieus af hoe je dit gerecht binnen 15 minuten op tafel zet, maar dat is een ander verhaal. Verrukkelijk is het!

Nu ik nog vol in mijn herstelperiode zit en het koken grotendeels op manlief neerkomt, kiezen we gerechten die simpel, gezond en lekker zijn. Manlief had de Kip Cacciatore uitgezocht uit een van de kookboeken met het idee het staat binnen een kwartiertje op tafel. Nadat ik het vluchtig had gelezen kwam ik al snel tot de conclusie dat dat bijna onmogelijk is. Manlief is al minstens 15 minuten bezig met het snijwerk haha. Maar het leek me een lekker recept, dat zeker.

Steeds vaker probeer ik – al dan niet met hulp – zelf weer te koken en zo kwam het dan ook dat ik deze kip cacciatore heb bereid. De verhoudingen heb ik aangepast en ik heb de stoofpot lekker eventjes laten sudderen en een nachtje laten staan, zodat de smaken goed in konden trekken. Dat laatste – een nachtje laten staan – is uiteraard niet nodig, maar voor de smaakbeleving zeker aan te raden. Ik gooide er nog wat orecchiette door om mee te koken, de smaken trekken dan goed in de pasta. Dit kun je uiteraard vervangen door een andere pastasoort of de pasta achterwege laten en het serveren met brood.

Cacciatore is Italiaans voor jagersstoof trouwens. In dit geval wordt het bereid met kip, maar je kunt ook een andere vleessoort gebruiken. Zo zou konijn ook heel goed kunnen. Zelf heb ik een lichte afkeer voor konijn, maar wie weet moet ik me daar eens overheen zetten en het nog eens proberen. Laten we maar aan de slag gaan!

Wat heb je nodig voor de kip cacciatore met orecchiette (3-4 personen)?

  • 350 g kippendijfilet in blokjes
  • 150 g oesterzwammen in reepjes
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 100 g pancetta fijngesneden
  • 50 g ansjovis (26 g uitlekgewicht)
  • 2 el olie
  • 3 takjes rozemarijn (rits de blaadjes van de takjes)
  • 220 g (uitlekgewicht) gegrilde rode paprika (pot)
  • 2 el kalamata olijven
  • 1 tl chilipeper
  • peper
  • 2 tenen knoflook (fijn geperst)
  • 700 g passata di pomodoro
  • 0,5 l chianti
  • 250 g orecchiette
  • grana padano (naar smaak)
  • basilicum (garnering)

Hoe maak je dit?

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de ansjovis aan (deze valt uiteindelijk uit elkaar) met de fijngesneden pancetta en voeg vervolgens de blokjes kippendijfilet toe. Bestrooi rijkelijk met peper.
  2. Als de kippendijfilet goudbruin kleurt voeg je de oesterzwammen, kastanjechampignons, rozemarijn, gegrilde paprika en kalamata olijven toe. Bak een minuut of 5 mee.
  3. Daarna mag de passata di pomodoro en de chianti er bij. Voeg daar de fijn geperste knoflook aan toe en breng op smaak met de chilipeper. Laat dit minimaal 20 minuten sudderen!
  4. Zelf heb ik de jagerstoofpot daarna een nacht weggezet en ‘s avonds weer op het vuur gezet met daaraan toegevoegd de orecchiette. Na 15-20 minuten was de orecchiette gaar en de stoofpot goed verwarmd.
  5. Verdeel de stoofpot over de borden en top af met geraspte grana padano en een paar blaadjes basilicum.

Lekker met een goed glas chianti!

Eet lekker!

 

Voetnoot:

Laat je door de foto’s echt niet weerhouden om dit super lekkere gerecht te maken. Fotograferen en stylen lukt me niet goed. Dat komt natuurlijk ook doordat de dagen korter worden en het eerder donker wordt. Daarnaast voelt het nog zo niet goed om gebukt boven een bord te hangen met een camera. Dat werd dus snel hap snap met m’n telefoon en heel snel weer overeind.. Lang leve herstellen na een operatie haha. Maar echt geloof mij, deze is te lekker om aan je voorbij te laten gaan!

 

Mocht je nog een lekkere kipstoof willen proberen, dan kan ik je deze ook van harte aanbevelen: Kipstoof met aubergine en aardappel

Over Esther 189 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.