Kipsaté voor op de BBQ

Kipsaté voor op de BBQ

Van de week las ik op een van de nieuwssites dat de Nederlanders dol zijn op bbqen. Nu weet ik niet hoe het met jou is, maar zodra het even kan slingeren wij de bbq aan. Grote favoriet is daarbij deze kipsaté voor op de BBQ. Al mag ik ook graag de Saltimbocca met kip á la Esther maken.

Eigenlijk ben ik een beetje een nepfoodie als het aankomt op de BBQ. Toch te vaak grijpen we naar de standaard BBQ pakketten die je in de supermarkt kunt krijgen en altijd, echt altijd loop ik te mopperen dat het zo ontzettend zout is en lig ik ‘s nachts regelmatig aan de kraan te lurken omdat ik zo’n dorst heb. Wat ik wel graag en regelmatig maak is dus deze kipsaté voor op de BBQ. Super eenvoudig dat het eigenlijk geen recept mag heten, maar toch ga ik ‘m met je delen.

Overigens ga ik proberen m’n leven te beteren door meer zelf te bereiden van de BBQ. Ik doe mezelf en mijn lichaam daar een groot plezier mee. Maar ja, soms wint gemak het.. Hoe doe jij dat? Laat het me hieronder vooral weten!

Kipsaté voor op de BBQ

Wat heb je nodig voor de lekkerste kipsaté voor op de BBQ voor 4 – 5 personen?

 • 1 kg kippendijfilet in blokjes
 • 2 tenen fijngehakte knoflook
 • 1 tot 2 cm geraspte gember
 • 1 fijngesnipperde ui
 • chilipeper naar smaak
 • 1 tot 2 el honing
 • 1 tl sesamolie
 • 4 el ketjap manis
 • 1 el citroensap
 • Gebakken uitjes
 • satésaus
 • satéprikkers

Hoe maak je dan deze lekkere kipsaté?

 1. Allereerst ga ik er vanuit dat je de voorbereidingen al hebt gedaan. Meng in een grote kom de fijngehakte knoflook, geraspte gember, fijngesnipperde ui met chilipeper, honing, sesamolie, ketjap manis en citroensap. Voeg daarna de blokjes kippendijfilet toe. Meng goed door elkaar. Dek de schaal dan af en zet weg in de koelkast voor minimaal 2 uur, maar hier geldt hoe langer in de marinade hoe beter!
 2. Week de houten satéstokjes in koud water, voordat je de gemarineerde kippendijfiletblokjes op een stokje spietst. Je voorkomt hiermee dat de stokjes breken. Verdeel nu het vlees over de satéprikkers.
 3. Daarna mag deze kipsaté dan daadwerkelijk op de BBQ. Grill deze in 10 tot 15 minuten rondom gaar.
 4. Serveer met satésaus, gebakken uitjes en deze verrukkelijke Frisse rode kool salade.

Eet lekker!

Over Esther 189 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.