Kipstoof met aubergine en aardappel
Gevogelte,  Hoofdmaaltijd,  Recepten

Kipstoof met aubergine en aardappel

Deze kipstoof is geïnspireerd op het recept van Familie over de Kook. Zij deelden hun versie via Instagram en ik had ‘m al vrij snel onder mijn “opgeslagen” button. De Familie over de Kook staat er om bekend van de pittige keuken te houden. Zelf houd ik daar helemaal niet van, sterker nog meestal krijg ik buikpijn van te pittig eten en ik proef gewoon mijn eten niet meer. Maar over smaak valt niet te twisten. Houd je van pittig eten, dan zou ik zeker even hun recept checken! En als je dan toch op hun website zit, klik dan gelijk even op stemmen op de foodblogawards en geef ze wat liefde. Dat kunnen ze heel hard gebruiken!

Kipstoof

Goed terug naar de kipstoof. Ik zit overduidelijk niet in team pittig, maar ook niet in team recepten goed lezen. Dus mijn ingrediëntenlijstje liep niet 1 op 1 gelijk, waardoor ik er dus mijn eigen draai aan heb gegeven. Maar oh my, wat is deze lekker geworden! We hebben er 2 dagen van gesmuld en echt, de tweede dag was het nog lekkerder!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram kippendijfilet (in stukjes)
  • 1 aubergine (in blokjes gesneden)
  • 6 trostomaten (in stukjes gesneden)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 500 gram kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1/2 theelepel chilipeper
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 300 ml water
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1/2 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel gedroogde koriander
  • 400 gram kikkererwten
  • olijfolie en roomboter om in te bakken

Wat ga je doen?

In Esther’s Keuken maken we nauwelijks gebruik van zout. In dit recept hebben we dit dan ook niet toegevoegd, maar voel je uiteraard vrij om dit toe te voegen naar smaak.

  1.  Verhit in de braadpan een klontje roomboter en een scheutje olijfolie. Bestrooi ondertussen de kippendijfilet royaal met peper. Bak deze goudbruin en voeg vervolgens de uien toe. De uien zijn goed als deze glazig zijn.
  2.  Voeg nu de kruiden toe: knoflookpoeder, chilipeper, garam masala, komijn, kurkuma, paprikapoeder en koriander. Bak deze kruiden ongeveer een half minuutje mee. Een waanzinnige geurexplosie knalt je braadpan uit. Dat is een goed teken!
  3. Na deze 30 seconden voeg je de rest toe: tomaten, aubergine, aardappelen, kikkererwten (inclusief het vocht) en 300 ml warm water (net van de kook af). Roer het geheel goed door en zet het vuur laag.
  4. Met de deksel op de pan laat je het geheel zo’n 45 minuten zachtjes pruttelen. Schep af en toe om en mocht je kookvocht te hard verdampen, schroom dan niet om wat extra water toe te voegen.
  5. De kipstoof is klaar als de aardappelen gaar zijn en een beetje uit elkaar beginnen te vallen. Mocht je saus nu aan de waterige kant zijn, dan kun je deze indikken door een maïzenapapje mee te waren. Dit doe je door 1 eetlepel maïzena op te lossen in wat koud water en dit mee te warmen in het gerecht.

Tip: Maak de kipstoof minimaal een dag van te voren, zo kunnen de smaken goed intrekken! Serveer de kipstoof met een stukje naanbrood of Turks brood.

Kipstoof

Mocht je deze stoofschotel gaan maken, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: