Kipstoof met paprika en sperziebonen

Kipstoof met paprika

Deze kipstoof met paprika en sperziebonen is supersimpel, bommetje vol smaak en staat in no-time op tafel! Toppertje dus!

De inspiratie voor deze snelle kipstoof met paprika komt van Simone, van Simones Kitchen. Zij postte onlangs op Insta een Pittig Spaanse Kipstoof en die leek me werkelijk verrukkelijk! Uiteraard heb ik de verhoudingen aangepast, wat vervangen en wat toegevoegd zodat deze snelle stoof is aangepast aan mijn intoleranties én in notime op tafel staat! Kijk en daar houden we dus van in Esther’s Keuken!

Nu houd ik sowieso van (snelle) stoofpotjes en staan er al meerdere op de site! Zoals deze Stoofpot met spek en venkelKipstoof met aubergine en aardappel of deze dan Visstoof met venkel. Allemaal eenvoudig en barstensvol smaak! Ook ideaal om van te voren klaar te maken als je bijvoorbeeld een drukke dag of eters hebt. Hoef je het later alleen maar even op te warmen. Win/win!

Wat heb je nodig voor deze kipstoof met paprika?

  • 700 gr kippendijfilet in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 rundercervelaat in plakken, gehalveerd
  • 2 rode  en 1 gele paprika in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 500 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 500 ml kippenbouillon
  • 140 g tomatenpuree
  • peper

Hoe maak je deze stoofpot?

  1. Verhit in een wokpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn. Voeg vervolgens de kippendijfiletblokjes toe en breng deze op smaak met flink wat peper. Bak deze tot de kip goudbruin en gaar is.
  2. Dan mogen de blokjes paprika en tomaten nog even een paar minuutjes meebakken. Blus het geheel af met de kippenbouillon en voeg de tomatenpuree toe, net zoals de sperziebonen en plakjes rundercervelaat. Laat het geheel nog even langzaam pruttelen voor een halfuurtje, zodat de sperziebonen ook gaar zijn.
  3. Lekker met een knapperig stuk brood om in te dippen.

Eet smakelijk!

Over Esther 211 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.