Kwarkbrood met Hüttenkwark en peer

Kwarkbrood met Hüttenkwark en peer rozijnenbrood, maar dan anders
Kwarkbrood met Hüttenkwark en peer rozijnenbrood, maar dan anders

Als er iets nieuws ligt bij de supermarkt, wil ik dat nog wel eens proberen. Zo zag ik een poosje geleden de Danone Hüttenkwark staan in het zuivelschap en dacht, die is voor mij! ‘s Ochtends lekker met wat granola en vers fruit en kat in het bakkie. Wrong.. Ik vond het werkelijk niet te hachelen. En dat komt niet zo vaak voor eigenlijk. Maar wat nu? Weggooien is zonde.

Kwarkbrood moest het worden; kwarkbrood met Hüttenkwark en peer om precies te zijn. Op internet een receptje opgezocht, alles veranderd (ik kan nu eenmaal niet letterlijk een recept volgen, of ik moet daar echt héél veel moeite voor doen) en deze variant werd het dan. Het smaakt een beetje naar rozijnen/krentenbrood, lekker luchtig!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram Hüttenkwark vanille
  • 2 eieren
  • 1 el kaneel en 1 el koekkruiden
  • 50 ml agave siroop
  • 80 gram noten/gedroogde vruchten/rozijnenmix
  • 1,5 peer in kleine stukjes
  • 0,5 peer in dunne plakken voor de topping

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de eieren en kwark goed door elkaar, gebruik hiervoor een mixer of keukenmachine. Roer vervolgens de kruiden, agavesiroop en het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Dit kan met de mixer als je deeghaken gebruikt.
  3. Het deeg is wat aan de stevige kant, maar als je het straks uit de oven haalt is het heerlijk luchtig!
  4. Roer nu de noten/vruchtenmix en de kleingesneden peer door het deeg en stort dit in een (met een vochtig bakpapiertje bekleed) cakeblik. Versier de bovenkant met de dunne plakjes peer en schuif de oven in.
  5. Na 45 minuten is je Kwarkbrood met Hüttenkwark klaar.

 

Lekker met roomboter en een plak kaas. Maar naturel is natuurlijk net zo lekker.

Kwarkbrood met Hüttenkwark en peer rozijnenbrood maar dan anders

Tip: heb jij een notenallergie? Vervang dan de noten door rozijnen/krenten of ander gedroogd fruit.

Zoek je een ander alternatief voor het ontbijt? Dan is de Fruitcake! Met peren, banaan en walnoten misschien een idee of anders de Osawacake, een voedzaam (en plantaardig) tussendoortje!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.